16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Kuş gribi eğitimi tamamlandı

Bartın Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Bartın'da kuş gribi eğitimlerinin tamamlandığı bildirildi.

Kuş gribi konusunda kamuyu yeniden bilgilendirilecek.
Dünya için global bir tehdit oluşturan ve kıtalar arasında göçmen kuşlarla taşınan, viral bir hastalık olan kuş gribi hastalığına yönelik kamuoyunun bilinçlendirilmesi amacıyla Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından ortaklaşa yürütülen eğitim projesinin Bartın'daki eğitimi başarı ile tamamlandı.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, birinci aşamada daha önce kursa katılarak eğiticilerin eğiticisi il eğitim sorumlusu olarak yetkilendirilen Tarım ve Sağlık İl Müdürlüğü personeli 4 kişi tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında görevli toplamda bin 800 kişinin hedef eğiticilere eğitim vermek üzere eğitilmesinin planlandığı bildirildi. Başta Tarım İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Özel İdare Genel Sekreterliği, İl Jandarma Komutanlığı çalışanlarına yönelik olarak eğitimler planlamalar çerçevesinde gerçekleştirilmiş ve toplamda 2 bin 63 kişinin eğitimi Şubat-Mart ve Nisan ayları içerisinde tamamlandı. Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, "Kuş gribi hastalığının hayvandan hayvana ve hayvandan insana bulaşmasının en kısa sürede engellenmesi ve bu aşamalarda kontrol altına alınarak hastalığın insandan insana bulaşmanın önlenmesi amacıyla kamuoyunun bilinçlendirilmesi çok önemlidir.

Bu gerçekten hareketle hastalık salgınını önleme ve salgından korunma yolları konusunda kamuoyunda ve özellikle risk altındaki gruplar arasında bilinç ve duyarlılığın güçlendirilmesini sağlamak amacıyla eğitim projesi hazırlanarak uygulamaya konulan çalışmaya özel bir önem verilmiştir. ­Projenin son ayağı olan eğiticilerin kendi görev ve sorumluluklarına göre hedef kitlesine eğitim vermesi aşaması da tamamlanarak rapor haline Bakanlığımıza sunulmuştur. Projenin bitişi ile birlikte başarılı ve tatmin edici bir sonuca ulaşıldığı görülmektedir. Başta kanatlı üreticileri ve avcılar olmak üzere toplumun her kesiminden toplamda bin 34 eğitim toplantısı yapılmış, 34 bin 973 kişiye hastalığın önemi, bulaşma ve yayılma yolları ile alınması gereken tedbirler konusunda doyurucu bilgiler verilmiştir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 16:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?