17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kuşlar Amasra'ya sığındı

Soğuk hava koşulları insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor. Karadeniz'e komşu ülkelerdeki aşırı soğuklardan etkilenen kuğu ve yabani kuşlar göç ederek Amasra'ya sığındı.

Bartın'ın Amasra ilçesinin kuzey batısı ve kuzey doğusunda bulunan Rusya ile Ukrayna'da aşırı soğuk havanın ardından göçmen kuşlar soğuktan etkilendikleri için Amasra'ya kadar geldi. Küçük limanın içerisindeki yüzlerce kuğu ve yabani kuş görenleri hayrete düşürdü.

Amasra'nın Karadeniz'e kıyı ülkelere oranla soğuğu daha az hissetmesi sebebiyle kuşların buraya geldiği söyleniyor. Güzellikleriyle özellikle çocukların ilgisini çeken kuğular, Amasra'yı Manyas Gölü havasına soktu.

Havaların güneşli olması sebebiyle kuğu ve yabani kuşları görmek için küçük limandaki sahile gelen vatandaşlar cep telefonlarıyla kuğuların fotoğraflarını ve görüntülerini kaydetti. Sahile gelen çocuklar kuğulara ve yabani kuşlara ekmek ve bisküvi parçası attı.

İlçeye çalışmak için gelen Çinli bir turist de kuğuları ve yabani kuşlara olan hayranlığını gizleyemedi ve uzun süre denizi ve kuşları seyretti. Amasralılar, hava şartları sebebiyle avlanmaya çıkan avcıların kuğulara dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 13:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?