17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Lider meydana çıkınca 'meydana' çıkar

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitinglerde kullandığı hitabı eleştirerek "Bir lider meydana çıkınca, meydana çıkar" diyerek eleştiride bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandum çalışmaları için Bartın'a gelerek ziyaretlerde bulundu. Bakan Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting meydanlarında söylediği ağır sözleri eleştirerek, bir insanın lider olduğu zaman argo konuşma hakkı kazanmadığını belirterek "Bizi belli şeylerin içine çekmeye çalışıyorlar. Ancak biz üslubumuzu asla bozmayacağız. Bozan tarafta olmayacağız. Bunun içinde onun meydanda söylediklerini bu doğrultuda uygun cevaplar vereceğiz. Bir kişinin parti lideri olması onun argo kelimeler kullanacağı anlamına gelmez" dedi.

Gergin olan taraf olmayacaklarını anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "Bu üsluba bizim terbiyemiz müsait değil. Ne yapacağız şimdi? Böyle olunca nasıl cevap vereceğiz? Kendi üslubunuzla, terbiyemizle cevap vereceğiz. Bir liderliğin liderliği meydana çıkınca meydana çıkar. Biz hangi liderin nasıl meydana çıktığını çok iyi biliyoruz. 8 yıllık iktidarda kalacaksınız. Bir çok icrai faaliyette bulunacaksınız. Buna rağmen yıpranmadan oyunuzu artıracaksınız. Tabiİ ki bu muhalefet partilerinin kolaylıkla kaldırabileceği bir husus değil. Bunu anlayışla karşılamak istiyorum ama terbiyemin müsaade ettiği kadar tabi."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, partililerden gelen soruları da cevapladı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 15:59:04
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 17:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?