16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Limanında hedef 2 milyon ton

BARTIN LİMANINDA HEDEF 2 MİLYON TON

Bartın Valiliği tarafından Bartın Limanının kapasitesinin artırılması için özel sektör temsilcileri ile toplantı yapıldı. Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın Limanının yükleme ve boşaltma kapasitesini yılda 2 milyon tona çıkartmak gerektiğini belirtti.

Boşaltma ve yükleme kapasitesi olarak yılda yaklaşık 1 milyon tona cevap veren Bartın Limanının yıllık kapasitesinin 2 milyon tona çıkarılması yönündeki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği Bartın'da Vali İsa Küçük başkanlığında Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcısı Türker Öksöz, yetkililer ve özel sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda Bartın Limanının kapasitesinin artırılması için kamu ile özel sektör temsilcilerinin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Vali İsa Küçük, işbirliği içerisinde limandaki çalışmaların zamanında yapılmasının sağlanması yanında boşaltma ve yükleme kapasitesinin 2 milyon tona çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerine ulaşmak istediklerini ifade etti. Vali İsa Küçük ayrıca, özel sektör kuruluşlarının kendi aralarında da koordineli çalışmasının önemine dikkat çekerken, yükleme ve boşaltmanın zamanında yapılarak bir sonraki gemiye hemen teslim edilmesi hususundaki isteğini özel sektör temsilcilerine iletti.

Bartın Limanının rantabl çalışması için Vali İsa Küçük'ün başkanlığında düzenli olarak toplantılar düzenlediklerini ve bunun Bartın açısından büyük önemi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Cemal Akın, limanının daha kullanılır olmasında özel sektörle işbirliği içerisinde olacaklarını, Bartın'ın gelişim ve kalkınmasında limanın önemli bir çıkış noktası olduğunu belirtti. Toplantıda daha sonra özel sektör temsilcileri gümrük muayene işlemlerinin daha hızlı olması, depolama ile ilgili sorunlar ve limanının 24 saat esasıyla çalışması konusundaki isteklerini Vali İsa Küçük'e iletti.

BARTIN LİMANINDA HEDEF 2 MİLYON TON
BARTIN LİMANINDA HEDEF 2 MİLYON TON
BARTIN LİMANINDA HEDEF 2 MİLYON TON
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 09:42:01
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 10:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?