17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Liselere 270 ek kontenjan

BARTIN'DA LİSELERE 270 EK KONTENJAN

Bartın'da bulunan Köksal Toptan ve Cumhuriyet Lisesine öğrencilerin kayıt olabilmesi için 270 ek kontenjan açıldı.

Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Bartın'da "Öğrenciler meslek lisesine gidecek" ve "Aileler çocuklarını Bartın dışına getirecek" yönünde çıkan söylentilere cevap verdi. Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Bartın'da Anadolu Liselerine geçiş sınavları sonrasında ortaya çıkan iddialara cevap verdi.

Yeşilyurt, "Merkezde 2 lisemiz var. Cumhuriyet ve Köksal Toptan lisesi. Köksal Toptan Lisesi'ne 180 kontenjan, Cumhuriyet Lisesine 90 olmak üzere toplam 270 öğrenci kontenjanı açtık. Klasik yılda bile her yıl 300 öğrenci kayıt ediyoruz. Düşük puan da olsa Anadolu Lisesine öğrencilerimiz yerleşme imkanı bulabilecekler. 5 yada 10 veliden sıkıntı yaşanır. Buradaki çocuklarımız da meslek lisesini seçeceklerdir. Diğer ilçe ve beldelerdeki okullarımız eski durumlarına göre öğrenci alacaklar. Eski dönemde bu ÇPL kayıt olmayıp Cumhuriyet ve Köksal Toptan Lisesine gelen öğrencilerimiz var. Bu çocuklar yurtsuz kalıyordu. Bazı öğrencilerimize Sosyal Yardımlaşmadan destek veriyorduk. Bu çocuklarımız evlerinin yakınında okuyacak. Hiçbir öğrenci dışarıda kalmayacak" dedi.

Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, "Gerekirse Köksal Toptan Lisesi'nin yanına 2, gerekirse 5 sınıf daha açarız. Eğitimin kaliteli olmasını amaçlıyoruz. Bakanlığımızın planlaması 2013 yılına kadar devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 18:07:03
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 18:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?