22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Lokman Ayva engelliler panelinde

ENGELLİLER PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Dernekler Federasyonunun düzenlediği Engelliler Panelinde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin Engelliler ile ilgili olarak önemli iyileştirmelere imza attığını ve Sosyal Devlet olmanın gereğini yaptığını belirtti.

Bartın Ömer Tepesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Engelliler Paneline Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Sosyal Hizmetler Müdürü Adem Karameşe, engelliler, engellilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Daha önceden özürlülerin bir kanunu yoktu. Şimdi, özürlülerimizin haklarını, devletin sorumluluklarını belirleyen önemli bir yasal mevzuat oluşturuldu. Özürlülerimizin hayatını kolaylaştırmak için çok önemli yenilikler getirildi. Özürlü maaşlarındaki artışlar, asgari ücret tutarında özürlü bakım ücretleri, özel eğitim destekleri, özürlü çocuğu olan annelerimize 5 yıl erken emekli olabilme hakkı gibi önemli haklar getirilerek, sosyal devlet olmanın gereği yapıldı" dedi.

Bartın Valisi İsa Küçük ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal'ın konuşmalarının ardından panelin ikinci bölümünde AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ve diğer konuşmacılar, özürlüler ile ilgili yapılan çalışmalar ve onların hakları ile ilgili yeni düzenlemelere ilişkin bilgilendirici konuşmalar yaptı. Panelin son bölümünde ise engellilerin soruları cevaplandırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 09:04:02
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 10:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?