17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Maden İş sendikasından Hema'ya tepki

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasa Şube Başkanı Hakkı Arslan, Hema'nın yatırımlarında samimi olmadığını, 3 yıldır bölgede olan Hema'nın yatırım değil, sadece yazlık bir tesis yaptığını belirtti.


Maden-İş Sendikası Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, 3 yıl önce reklamla gelen Hema'nın 3 bin kişiye istihdam olacak açıklamalarını sert bir dille yanıtladı. Arslan, "Hema'nın yatırımlarını samimi bulmuyorum. Hema ile B sahası özelleşti. 3 yıl geçti ama Hema sadece lazlık tesis yaptı. Biz bu ocaklarda 67 kişiyi şehit verdik. 2000 yılında müesseseye 400 işçi alındı.

Şu anda 789 işçi kapasitesi ile çalışıyoruz. Kurumun en büyük rezervine sahibiz. Bir zamanlar Cide, Azdavay ve Nanepazarı'nda özelleşen ocaklar boşaltıldı ve kasıtlı olarak içlerine su basıldı. Şimdi özelleştirme senaryoları aynı. Hema'nın sendika ile her zaman sorunu olmuştur. Amasra Maden Ocakları Bartın için olmazsa olmazdır. Büyük sanayi işletmeleri kapandı, şimdi eğer burası özelleşirse Bartın'ın sonu olur. Bugüne kadar Hema baca ağzı, ısı sahasının orda kuyu yerini değiştirdi. Tepkimizi koyduk, şu an garajın arkasında çalışıyorlar. Yasalar çerçevesinde gerekli olanı yapacağız" dedi.


Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, Hema'nın işsizlere duygu sömürüsü yaptığını ve Hema'nın asla Amasra A sahasından içeriye giremeyeceğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 21:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?