17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Maden işçileri ocağa inmedi

BARTIN'DA MADEN İŞÇİLERİ OCAĞA İNMEDİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şube Başkanlığı'na bağlı maden işçileri, Tekel İşçilerine destek vermek amacıyla iş bıraktı. Maden işçileri Amasra sokaklarında yürüyüş yaptı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'nde çalışan maden işçileri, Tekel İşçilerine destek vermek için iş bıraktı. Yaklaşık 500 işçinin katıldığı iş bırakma eyleminde GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, GMİS Yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı.

Amasra müessesesinde çalışan işçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren kuyu başında toplandı. İşçiler, ocağa inmeme kararı aldı. Örgütlü bulundukları Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan ile birlikte Amasra şehir merkezine kadar yürüdü. GMİS Başkanı Hakkı Arslan, "Bugün Tekel işçisinin başına gelenler yarın bizim başımıza da gelecek. Madenci her zaman öncü oldu ve her zaman öncü olacak. Yedi kat yerin dibine girerek ekmeğimizi kazanıyoruz" dedi.

Amasra Müessese Müdürlüğü işçileri "Maden işçisi, Tekel işçisi el ele" ve "Madenci Feneri sönmeyecek" sloganları attı. Eylemin ardından işçiler, olaysız bir şekilde dağıldı.

BARTIN'DA MADEN İŞÇİLERİ OCAĞA İNMEDİ
BARTIN'DA MADEN İŞÇİLERİ OCAĞA İNMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 18:18:05
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 18:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?