17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Maden ocağında eylem

Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Amasra Taşkömürleri Müessese Müdürlüğü'nde (ATİM) gece 24:00 ile sabah 08:00 vardiyasında çalışan 150 maden işçisi, iş yerini terk etmeyerek eyleme başladı.

ATİM'e ait B sahasını özelleştirmeden dolayı alan HEMA Endüstri A.Ş.'nin TTK Genel Müdürlüğü'nden izin alarak maden işçilerinin çalıştığı A sahasına girmek istemesi üzerine maden işçileri eylem başlattı. Gece 24:00 ile sabah 08:00 vardiyasında çalışan 150 maden işçisi ocaktan çıkmazken, sabah 08:00 ile 16:00 vardiyasına gelen 200 işçide ocağa girmedi.

Eylem üzerine maden ocağına giren CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, işçilerle uzun süre konuştu. Saat 08:00 ile 16:00 vardiyasına gelen 200
işçiye A sahasının girişinde bulunan kuyu başında konuşan CHP Milletvekili Yalçınkaya, "Ben 14 yıl burada çalıştım. Evime ekmeği buradan kazandığım parayla götürdüm. Onun için madencinin sıkıntısını bilirim. HEMA şirketi, A sahasına girmeye çalışmasın. Sizle gerekirse bir gün, gerekirse bir ay, gerekirse altı ay birlikte mücadele etmeye hazırım" dedi.

CHP Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya ile maden ocağına gelen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan da, madencinin rahat bir ortamda çalışamadığını ve sürekli huzursuzluk içinde olduğunu söyledi. HEMA şirketinin A sahasından maden ocağına girmesine izin vermeyeceklerini belirten Arslan, "Ekmeğimize kimsenin göz dikmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz madenciler ekmeğimizi zor şartlar altında çıkarıyoruz ve maden ocağından çıkardığımız kömürün ülke ekonomisine katkı yapmasını sağlıyoruz. Bir tek şey söylüyoruz HEMA asla ve asla A sahasına giremeyecek" diye konuştu.

Kuyu başında toplanan maden işçileri, CHP Milletvekili Yalçınkaya ve GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan'ın konuşmalarını uzun süre alkışlarken "madenci feneri sönmeyecek" şeklinde slogan attılar. Daha sonra CHP Milletvekili Yalçınkaya, GMİS Şube Başkanı Hakkı Arslan, CHP İl Yöneticileri, Sendika Yönetim Kurulu üyeleri ve birkaç maden işçisi, ATİM Müdürü Mustafa Özçelik ile yaşanan olaylarla ilgili bir görüşme yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 10:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?