17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Maden ocağında gergin bekleyiş

Hema'nın A sahasından ocağa gireceğini öğrenen Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Bartın Amasra Müessese Müdürlüğü'ndeki maden işçileri, bugün ocaktan çıkmayarak Hema'nın kendi sahalarına girmesine izin vermeyecek.

Ocak ayında özel şirket Hema'da çalışan 5 işçinin A sahasına girmeye çalışmasıyla başlayan gerginlik, bugün Hema'nın yeniden A sahasına girmek için Amasra Kaymakamlığı'ndan izin alması üzerine iyice arttı. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şubesi Başkanı Hakkı Arslan, Hema'yı ocak girişindeki baca ağzında bekleyeceklerini söyledi.

Sendika Başkanı Arslan, yaptığı açıklamada, "Bizim ekmeğimizi çalmaya çalışan Hema şirketi, bizim sahamızdan kendi sahalarına galeri sürmek için Amasra
Kaymakamlığı'na güvenlik tedbirleri alınması için müracaat etmiş. Biz sendika yönetiminin Zonguldak'a gitmesini fırsat bilen Hema şirketi, Müessese Müdürlüğü'nden izin aldıklarını ve güvenlik tedbirleri için Amasra Kaymakamlığı'na müracaatlarını yapmışlar. Ocak ayında bizim sahamızdan kendi sahalarına girmek isteyen şirket mühendisleri ve teknik adamlarını ocağımıza kendimizi kilitleyerek nasıl sokmadıysak bugün de sokmayacağız. Bizlerin Zonguldak'a gideceğini zanneden Hema Şirketi aldanmasın. Biz yine madenci arkadaşlarımızla ocakta baca ağzında onları bekleyeceğiz" dedi.

Hakkı Arslan, bu yüzden, 1992 yılında yaşanan ve Kozlu Müessesesi'nde yaşamını yitiren 263 madenciyi anma törenlerine gitmeme kararı aldıklarını söyledi. Gece vardiyasından çıkan maden işçilerinin de ocak içerisinde bulunan sendikaya ait bölümde bekledikleri öğrenildi. Sendika yönetimi, işçileri sakin olmaları konusunda uyardı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 10:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?