17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Maden ocağında iftar

Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'nde çalışan maden işçileri, iftarlarını yerin yüzlerce metre altında yaptı.


Bartın'ın Amasra ilçesindeki ATİM'de çalışan maden işçileri Ramazan ayında iftarlarını yerin yüzlerce metre altında yapıyor. İkinci vardiya çalışan işçiler iftar vaktinde AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, TTK Amasra Müessese Müdürü Mustafa Özçelik ile birlikte iftar yemeği yedi. Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu belirten Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Maden işçisi en zor şartlarda çalışarak ekmeğini kazanıyor. Hükümet olarak TTK kömür işletmelerindeki üretimi artırmak
istiyoruz. Bu amaçla TTK'ya 3 bin işçi alınacak. Bir taraftan kamu diğer taraftan da özel sektör eliyle yer altı kaynaklarımızı ülke ekonomisine kazandırarak ülkemizin enerji açığını gidermeye çalışıyoruz" dedi.


Milletvekili ile birlikte eksi (-) 160 metrede iftar açan maden işçileri ise iftar yemeğinde domates, biber, salata, peynir gibi yanlarında getirdikleri yiyeceklerle oruçlarını açtı. İşçiler, "Ramazan ayında Allah bizi kazalardan, belalardan koruyor. İftar sofraları birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi için çok güzel oluyor. Ramazan ayında bereket de oluyor" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 11:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?