17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Maden ocağında patlama: 3 yaralı!

Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde bulunan özel bir maden ocağında kalorifer kazanı patladı. Olayda 3 işçi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Kurucaşile ilçesi Hacıahmetler köyünde bulunan özel kömür madeninde akşam saatlerinde kalorifer kazanı patladı.

Patlamaya, kalorifer görevlisi Göksel Şençilek'in yanan kaloriferin içerisine attığı bir bidonun neden olduğu öğrenildi. Kalorifer kazanının patlaması sonucu Göksel Şençilek (48) ile ocağa girmeye çalışan Ramazan Kartal ve Mehmet Şahinboy (41) isimli işçiler yaralandı. Patlama ile büyük panik yaşanırken, ocak içerisinde bulunan 30 maden işçisi hemen tahliye edildi.


Kalorifer görevlisi Göksel Şentürk, kaloriferi tutuşturmak için eline geçen bidonu kazana attığını ve ardından patlama meydana geldiğini söyledi. İşçilerin patlama anında olay yerinin 80 metre altında olduğunu belirten Şençilek, "Madenden çıkan işçi arkadaşlarımız kazandan giden sıcak su ile duş alıyor. Sıcak suyu sağlamak için kazanı yakmam gerekti. Kaloriferi tutuşturmak için ne bulduysam kazana attım. Elime geçen bidonu da içine attım. Yaklaşık 40 saniye sonra büyük bir patlama meydana geldi. Çok korktuk. Ayağım yandı, büyük panik yaşadık. Bidonun içerisinde ne vardı bilemiyorum" dedi.
Patlamaya neden olan bidonun içerisinde henüz ne olduğu belirlenemezken, tedavi altına alınan işçilerin vücutlarının çeşitli yerlerinde 1. dereceden yanık olduğu ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 09:13:00
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 09:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?