18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Madenci eylemi sona erdi

Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Bartın Müessese Müdürlüğü'nde (ATİM) çalışan maden işçilerinin eylemi sona erdi.

TTK Bartın Amasra Müessesesi'nde yer altında çalışan 300 madenci, Hema şirketinin kendilerine ait A Sahasına girmeye çalışmasıyla eyleme başladı. Kendisini ocağa kapatan 300 işçi ile yer üstünde eyleme destek veren 250 kişi olmak üzere toplam 550 madencinin eylemi sona erdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, Müessese Müdürlüğü yetkilileri ve GMİS Genel Merkezi ile yapılan görüşmelerin ardından eyleme son verdiklerini açıkladı.

Arslan, yaptığı açıklamada, "19 Mart tarihinde yapılması planlanan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı 5 Mart'ta yapılacak. Burada olağanüstü kararlar alınmasını bekliyoruz. Artık sadece Amasra değil, tüm havza olarak konuyu değerlendireceğiz. Amasra'da haksızlık olduğu zaman başlayacak eyleme tüm havzada çalışan maden işçileri destek verecek" dedi.

GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, sadece Amasra'da olan sıkıntılar da değil tüm havzada meydana gelecek sıkıntılarda aynı eylemi yapmaya hazır olduklarını, diğer maden işçisi arkadaşlarının da bundan böyle Amasra'daki maden işçilerine destek olacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 15:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?