18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Madencilerin eylemi bitti

Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)'nda dün saat 16:00'da vardiyaları bitmesine rağmen iş yerini terk etmeyen maden işçileri, yapılan görüşmelerin ardından eylemlerini sona erdirdi.


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, TTK Amasra Müessese Müdürü Cemil Özen ile yaptığımız görüşmelerde bundan sonra A sahası içinde yapılacak özel şirket çalışmalarıyla ilgili yazılı müracaatta bulunacaklarını, müracaatın da taraflarınca değerlendirileceğini ifade etti.


GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, bundan sonra yapılacak her şeyde gerekirse günlerce, aylarca, yıllarca burada durabileceklerini belirterek "Eylem sırasında işçilerimiz kömür çıkarmaya devam etti. Ocak içindeki arızaları tamir bahanesiyle gelmesinler. Şu an herhangi bir arıza yok. Olsa dahi tamiratını en iyi biz yaparız. Biz işçilerimize evlerine gitmelerini söylememize rağmen onlar işine, aşına, geleceğine sahip çıkmak için ocakta kaldılar" dedi.
HEMA'nın müesseseye ait kuyu dibinden ocak içine girmesi ve müesseseye ait işçilerle karşılaşılmasıyla başlayan kriz şimdilik sona erdi.
(MAO-OS-HO-Y)

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 11:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?