18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Mahalle toplantıları huzur getirdi

Bartın Emniyet Müdürlüğü, uzun süredir devam eden mahalle toplantılarında ele aldığı, "vatandaş-polis" işbirliğinin meyvelerini aldı. 2007 yılı sonunda yapılan istatistiklere göre 1 önceki yılda gerçekleşen suç oranlarında azalma oldu. 

Emniyet Müdürlüğü, Hendekyanı İlköğretim Okulu toplantı salonunda Demirciler Mahallesi ve Orta Mahalle sakinleriyle toplantı düzenledi. Toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Gürkan, Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Rıza Çakın, Demirciler Mahallesi Muhtarı Ersin Çakmak, Orta Mahalle Muhtarı Baha Altıntel, emniyet görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda ayrıca Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Karakol Amiri, Asayiş, Çocuk Şube, Terörle Mücadele Şubesi, Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şubesi, Trafik Şube ve Güvenlik Şube görevlileri katıldı. 

Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Gürkan, vatandaşların daha önceki toplantılarda sarhoş ve hızlı araç kullanımı konusunda şikayetlerinin olduğunu, ancak şu an ihbar ve suçlarda azalma olduğunu belirtti. Gürkan, "Geçen yıla oranla ihbar ve suçlarda azalma var. 2006 ile 2007 yılı suç oranı aşağıya düştü. Polisimiz artık 5 dakika içerisinde olay yerine ulaşıyor" dedi. 

"İHBARCININ KİMLİĞİ AÇIKLANAMAZ" 

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Gürkan, vatandaşların ihbar yapmasının ardından kimliklerinin açıklanması konusunda şikayetler aldıklarını belirtti. Gürkan, "155 ihbar telefonlarında kimliğin açıklanması konusunda endişeniz olmasın. 155 sizden gelen ihbarları sizin izniniz olmadan kimseye açıklayamaz. Kimlik açıklanması zaten kanun gereği mümkün değildir. Bizler ihbarlarla işimizi daha iyi yapabiliyoruz. Polis-vatandaş işbirliği ile olaylara daha hızlı müdahale ederken, olayların da daha az sürede çözümlenmesini sağlıyoruz" dedi. 

Toplantıda Bartın Emniyet Müdürlüğünün vatandaş memnuniyetinin ölçüm anketi formları mahallelilere dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 16:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?