22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Maklubeli Gazeteciler Günü

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) 24 Temmuz 'Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı' dolayısıyla gazetecilere önce 'Maklube' yedirdi, sonra da teşekkür belgesi verdi.

Bartın'daki ulusal ve yerel gazete temsilcileri ile sahipleri BAKİAD'ın yemeğinde bir araya geldi. Bartın Belediyesi Dinlenme Evi'nde düzenlenen programda BAKİAD Yönetim Kurulu gazetecilere bir Orta Asya yemeği olan maklube ikram etti. Yemeğe Bartın Valisi Halil Işık, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, İl Genel Meclis üyesi Kenan Dursun, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bartın'da görev yapan yerel ve ulusal gazete, ajans temsilcileriyle sahipleri katıldı.

Tüm medya kuruluşlarının ve basın çalışanlarının Gazeteciler Günü'nü kutlayan Vali Halil Işık, BAKİAD'ın maklubeli olarak Gazeteciler Günü kutlamalarını geleneksel hale getirmesini istedi. Vali Işık, "Bayramınızı kutluyorum. Bir basın bayramı olmayıp, basın mesleğini de icra edenlerin de bayramını kutluyorum. Bartın'da ulusal haber oluşturma ve geliştirme konusunda çok önemli mesafeler kat edilmiştir. 6 ay içerisinde geniş bir şekilde gördüm. bu anlamda
sizleri kutluyorum. İdaremiz ve basınımızla Bartın'daki gelişmeyi entegre bir şekilde geliştiririz. Bir ildeki gelişim basının gelişimiyle paralel bir gelişme göstermektedir. bu çatının altında hepimiz yaşıyoruz. Genel anlamdaki gelişimin içerisinde yer alan basınımız da sürekli gelişiyor. Gazeteciler böyle önemli günlerde, bir araya gelerek sıkıntılarını paylaşmalı, eksikliklerini tartışmalı ve çözümler üretmelidir. Gazeteciler bir arada beyin fırtınası oluşturarak yaşadıkları ve haber yaptıkları yerlere faydalı sonuçlar ortaya çıkartmalıdır. Bir sonraki yılda da bu sorunların çözümünde önemli gelişmeler yapılır" dedi.

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini belirten BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, artık her insanın bilgiye ulaşma, doğrudan öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşünün tartışmasız kabul gördüğünü söyledi. Masasına tepsi içerisinde konulan yemeğin maklube olduğunu öğrenen Vali Işık'a BAKİAD Başkanı Dikyurt, "Maklube
bir Orta Asya yemeğidir. Maklubenin anlamı ise ters çevrildiğinde aynısı anlamındadır" şeklinde açıklamada bulundu.

Kendilerine farklı bir yemek olarak maklube ikram edilen protokol üyeleri yemeğin lezzetli olduğunu ifade etti.

BAKİAD BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR PLAKETİ VERDİ
BAKİAD tarafından maklube ziyaretinin ardından gazetecilere teşekkür belgesi verildi. BAKİAD Başkanı Dikyurt, gazetecilere verdiği teşekkür plaketinde, "Bin bir zorluk ve sıkıntılar içerisinde yağmur, çamur, kar demeden, resmi tatil, bayramlar ve özel günlerinizde bile mesleğinizi fedakarca icra ederek, Bartın'ın kalkınması ve tanıtımında, kamuoyunun bilgilendirilmesinde, ayrıca derneğimiz faaliyetlerini duyurmada göstermiş olduğunuz çalışma Basın Bayramınızı kutlar, ailenizle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz" dedi.

Maklube yemeğini beğendiklerini belirten basın mensupları BAKİAD Yönetim Kurulu'na teşekkür etti. Yemeğe katılan protokol üyeleri ve dernek yöneticileri tarafından basın mensuplarına teşekkür plaketi takdim edildikten sonra birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 21:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?