16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Masa Tenisi Şampiyonası'nda hakem krizi

Bartın’da yapılan Masa Tenisi Minikler Grup Takım Yarışmaları Şampiyonası elemeleri sona erdi. Fenerbahçe ve Bursa Buski takımları arasında oynanan maçta kırmızı kart gören antrenör, saha dışına çıkmayınca maçın hakemi değiştirildi.

Bartın Kapalı Spor Salonu’nda yapılan müsabakalara İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Kocaeli, Bartın, Sakarya, Karabük, Zonguldak, Çanakkale, Düzce, Edirne, Kırklareli, Bilecik ve Yalova’dan 22 erkek, 12 bayan olmak üzere toplam 34 takım katıldı. Erkekler final müsabakalarında karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve Bursa Buski takımları arasında oynanan maçta, karara itiraz eden Fenerbahçe antrenörü Nusret Işık’a maçın hakemi Yağız Karamağara tarafından kırmızı kart gösterildi. Haksız yere kırmızı kart gösterildiğini ve hakemin taraflı bir yönetim sergilediğini söyleyen antrenör Nusret Işık, sahayı terk etmeyeceğini belirterek, "Ben maçın hakemine oyuncum ile ilgili yanlış karar verdiğini söyledim. Ses tonum yüksek olmuş olabilir. Ama hiç bir hakarette bulunmadım. Bunun cezası kırmızı kart olmamalı. Beni kimse çıkartamaz, çıkmıyorum" dedi.

Bunun üzerine maçın hakemi Karamağara, klasman hakemleri ile görüşerek durumu bildirdi. Klasman hakemleri, Fenerbahçe Antrenörü Nusret Işık’ı da dinleyerek haklı olduğuna karar verince, maçın hakemi değiştirildi. Bunun üzerine maçı başka bir hakem tamamlarken, Fenerbahçe Antrenörü Nusret Işık, "Bu karar zaten yanlıştı. Olacağı buydu. Ben haklıyım" derken, kırmızı kart gösteren hakem Karamağara ise, "O koskoca Fenerbahçe antrenörü, yalan söyleyecek hali yoktur sanırım" diyerek bu karara tepki gösterdi.

Puan usulü yapılan müsabakalarda ilk 9’a giren takımlar, Türkiye Şampiyonluğu için ileriki bir tarihte karşı karşıya gelecek. Yapılan müsabakalar sonrasında erkeklerde Fenerbahçe A, Zonguldak Polisgücü, Bursa Buski A, Kınalıada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Darüşşafaka, Bursa Buski B ve Bursa DSİ Nilüferspor takımları, bayanlarda ise DSİ Nilüfer A, İstanbul Akpınar, Fenerbahçe A, DSİ Nilüfer B, Sakarya Büyükşehir Belediye, Fenerbahçe B, Eskişehir DSİ Bentspor ve İstanbul DSİ takımları Türkiye Şampiyonası finallerinde müsabakalar katılmaya hak kazandı.

BARTIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 16:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?