22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Mehmet Kemik'ten veda sinyali

17 Ocak 2009' da başlayan yeni çalışma dönemi seçim neticeleri kazananı, kaybedeni ile Bartın tüccarı, sanayicisi ve iş adamları tercihlerini ortaya koydu.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, seçim sonrasında yaptığı açıklamasında veda sinyali verdi. Kemik, hakkında seçim öncesinde çıkan dedikodulara üzüldüğünü ifade etti.


Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, TSO seçimleri sonrasında açıklamada bulundu. Hakkında seçim öncesinde çıkan dedikodulara üzüldüğünü belirten Mehmet Kemik, konuşmasında veda sinyalleri verdi. TSO Başkanı Kemik, "Sonuca herkesin saygı göstermesi ve yeni seçilenleri kutlamak gereği vardır.


Seçimle ilgili daha önce basında, Bartın TSO web sitesinde, Meclis ve Yönetim Kurulu'nda yaptığım konuşma ve demeçlerde Bartın'ın zenginleşmesi, GSMH'nın artması için çaba sarf ettiğimizi ifade ettim. Bu hizmet ve görev aşkımız personelimizin çalışma azmi, katkısı, Yönetim Kurulumuzun onay ve tasvibi, Meclisimizin desteğiyle başardığımıza inanıyorum. Bartın TSO emekli olan personelinin tazminatını veremez konumda iken 4 yıllık çalışma dönemi sonunda bütçemizi 8 kat artırarak yeni Yönetim ve Meclise kasası dolu bir bütçe bıraktık. Bartın TSO'yu 365 Oda Borsa içinde 200'lü sıralardan akredite olarak 59. sıraya ulaştırdık ve belgelendirme sonucunda 81 il içinde ilk 40 il Odası içinde olmasını sağladık. Bartın OSB' yi kuran ve yapılaşmasını sağlayan Bartın TSO dönemimizde OSB'nin genişlemesini sağlamış 2 milyon TL ödeneği 4 yıllık çalışma döneminde sağlayarak 480 dönüm arazinin kamulaştırılması ve OSB ilavesini gerçekleştirmiştir. Ayrıca 2 milyon metrekare yeni ilave OSB için proje oluşturduk. Bartın TSO kurucusu olduğu S.S.Bartın Toptancı Tüccarlar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi iskan belgelerini alarak 152 ortağımıza tapularını dağıttık. Son 50 yıldır ilk defa iki mülk Bartın TSO'ya kazandırıldı. Gecen köyünde E28-c-17-a2-b pafta, 1 nolu parsel ile yine Gecen köyünde E28c17aa2b pafta, 3 nolu parsel Bartın TSO' nun malı oldu. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz METEF Sanayi ve Ticaret fuarı Bartın' da üretilen sanayi mallarının teşhiri sağlanarak fuar bilincinin Bartın'a yerleşmesi sağlandı. İl Kültür Turizm Müdürlüğü' nün Bartın'ı tanıtım amacıyla yaptığı tüm fuarlara katkı sağlandı. Bartın Üniversitesi'nin yasalaşması konusunda 5 bin 500 mektupla kamuoyu oluşturulması sağlandı.

Yasalaşma sürecinde destek olundu. 4 yıllık Beden Eğitimi Spor meslek Yüksekokulu projesine kurucu olarak Valilik, Belediye, Bartın TSO imza koyarak protokol oluşturuldu ve YÖK'ten bu fakültelerin çıkması sağlandı. Milli Prodüktivite Merkezi ile yapılan protokolle ilimiz özel sektörünün ve resmi dairelerin verimliliği artırma projesi yapılarak kalite ve verimliliğin artması sağlandı. Cumhurbaşkanımız, TBMM Başkanımız, Başbakanımız ile birlikte protokol ve ilimizi temsilen sorunlarını paylaşma, sorunlarımızın çözümüne destek ve paylaşım konularında birliktelik sağlandı. Sanayi Bakanlarımız Ali Coşkun ve Zafer Çağlayan ile ilimize teşvik 5084 OSB'nin yapılaşma sorunlarını aşma konusunda destek ve yardımların alınması sağlandı. Bartın merkezde ilk defa Ulus ve Amasra ilçelerimizde TSO Üyeleriyle Sosyal Sorumluluk projelerimizin kapsamında iftar yapıldı. 4 yıl boyunca Ramazan ayında 3 bin aileye Ramazan yardımı, 800 Üniversite öğrencisine kitap yardımı, 2 bin ilköğretim öğrencisine kırtasiye ve giyecek yardımı yapıldı. Bartın ilk defa Uluslar arası Almanya Hannofer fuarında temsil edildi.

İtalya Padova Eyaleti TSO ile protokol oluşturuldu. KOSGEB Sinerji Odağı ve Ulaştırma Bakanlığının K türü yetki belgesi verme yetkisi Odamızın da içinde bulunduğu 41 Odaya verildi. TOBB tarafından 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu gereğince düzenlenerek sigorta eksperleri ruhsatı ile sigorta acenteleri uygunluk belgesi başvurularının kabulüne ilişkin Odamız yetkilendirildi. Tütün mamulü, alkol ve alkollü içki satıcıları adına satış belgesi düzenlenmesi işlemleri için Odamız Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yetkilendirildi. 18 Mart 2005'te göreve gelen Yönetim Kurulumuz ile birlikte önümüze koyduğumuz hedeflerin tüm Bartın TSO üyelerinin desteği, Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız, İl Özel İdaremiz, Defterdarımız, İl Jandarma Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz, Başsavcımız ve tüm bürokratlarımızın birlik ve desteğiyle sağladık. Desteklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. 4 meslek komitesinde birlikte seçime girdiğimiz, mühendis, müteahhit ve mimar arkadaşlarımızla görüş ve düşüncelerimiz ne olursa olsun Bartın birlikteliğini ortaya koyan meslek, kariyer ve eğitim birliğine örnek olacak şekilde teşekkül etmesini sağlayan tüm meslektaşlarıma bu birliktelikten dolayı teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Umuyorum bu meslek birlikteliği Bartın'da yaşayan, iş yapan tüm meslek sahiplerine örnek teşkil eder" dedi.


KEMİK, "ÖNÜMÜZDEKİ 4 YILDAKİ HEDEFLER"
TSO Başkanı Mehmet Kemik, önümüzdeki 4 yıl içerisinde bazı hedefleri olduklarını ve bunları gerçekleştiremediklerini, yeni yönetiminin gerçekleştirmesi gerektiğini belirtti. Kemik, "Devredeceğimiz yeni Yönetim ve yeni Meclis 4 yıllık çalışma döneminde alt yapısını oluşturduğumuz TOBB ETÜ Üniversitesi ile Bartın' a yeni bir vakıf üniversitesine bağlı fakülte kazanımı, Bartın' da ikinci bir üniversitenin oluşmasını sağlayacaktır. Satın aldığımız Toptancılar Sitesi önündeki 3 dönüm arsamıza yapmayı hedeflediğimiz kongre salonu, 4 yıldır geleneksel hale getirdiğimiz METEF Sanayi fuarını kendi mekanımızda gerçekleştirmek TOBB Fuar rehberine girmesini sağlamak, KOBİ fuarını Bartın' da yaparak mesleki sektör fuarlarının Bartın' da gerçekleştirilmesi projelerimiz içindeydi. Bartın TSO Ek Hizmet Binası ve Konferans Salonu'nu tamamlayıp faaliyete geçirmek Bartın TSO mevcut binasının restorasyon ve siluetinin yenilenmesi, yeni Meclis Salonu yapımı projelerimiz arasında idi. Bartın Limanı'nda rıhtım düzenlenmesi, mevcut rıhtımın uzatılarak açık deniz iskelesi haline getirilip 10 bin tonun üzerinde gemilerin yükleme, boşaltma imkanının sağlanması projesi ve Bartın-Adapazarı demir yolunun yapılmasının sağlanması Bartın TSO'nun nasıl limanı birinci sınıf gümrük kapısı yaptıysa yine gücünü demiryolu ve liman yapımına odaklaması hedefleri yine projelerimiz içindeydi. Bartın OSB'nin genişleme süreci sağlanması yeni köprünün yapılması, OSB' ye doğalgaz ve demiryolu bağlantısı 4 yılık çalışma projeksiyonumuzda yer alan projelerimiz içindeydi. Özellikle yeni teşvik yasasının oluşmasında Bartın' da yapılması gereken sektörel ve bölgesel teşviklerin sektör önceliklerini ortaya koyan projeyi oluşturarak teşviklerin oluşumu sağlanmalıdır" dedi.


KEMİK, "SEÇİM ÇALIŞMALARI SIRASINDA HAKKIMDA ÇIKAN SÖYLENTİ VE DEDİKODULARA ÜZÜLDÜĞÜMÜ İFADE ETMEK İSTİYORUM"
Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, seçim öncesinde hakkında çıkan bazı dedikoduların kendini üzdüğüü de ifade etti. Kemik, "Fason Üye, listelerin tanzimi gibi konularda Yönetim Kurulu Başkanı olarak hiçbir müdahalemin olmadığını, sistemin Avrupa müktesebatı, NACE sistemine göre gerçekleştiğini ifade ediyorum. Tüm meslek grubu değişikliklerinin meslek sahiplerine iadeli taahhütlü gönderildiğini ve bu konuda şikayet ve konuşmaların yersiz, asılsız bir iddia olduğunun seçim neticeleriyle ortaya çıktığı aşikardır. Eğer listeler ve grupları kendi düşünce ve doğrultumla ayarlamış olsaydım seçim neticelerinin böyle olmayacağını herkesin bilmesi gerekir diye düşünüyorum. 4 yıllık çalışma dönemimde verdiğim sözlerin hepsini tuttum ve tüm fırtınalı günlerde ekibin başında ve çalışanlarımın yanında oldum. Yapım ve mizacım uzlaşmacı, yapıcı, önce 'ben değil önce biz diyen', düşünce ve ideolojisini başarmanın önceliği olduğu ideolüyle hizmet yaptığıma inanıyorum. İnsanlar dil ve dinleri yaşayacağı yerleri kendileri tayin etmezler. Kadere ve şerre inanan insan olarak doğarken insanın ne olacağını bilmediğini, dolayısıyla insanlar arasında ayırım yapmanın ne kadar günah olduğunun bilincinde olduğumu da ifade etmek istiyorum.

Bu nedenle hakkımda, hakkımızda çıkan 'şunlar istenmiyor, bunlar tasvip edilmiyor' gibi söylemleri çıkaranları kınıyor ve bu konuda çıkan demeç ve yazıları üzüntü ve kırgınlıkla karşılıyorum. Hiçbir zaman 'ben değil, biz olma olgusunu, ekip olma olgusunu' ön planda tuttum. 'Kuş alayıyla uçar' Yalnız bir gücün hedeflere ulaşmada yalnız kalacağı aşikar olup, sonuç Bartınlı iş adamlarının, sanayicisinin tercihlerini ortaya koymuştur. Hayırlı olsun diliyor, seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Hakkınızı helal edin" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 14:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?