18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

METEF fuarı açıldı

METEF FUARI AÇILDI

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 7. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açıldı.

Düzenlenen etkinliğe Bartın Valisi İsa Küçük, Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Vahdet Yıldırım, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt ve çok sayıda davetli katıldı. Toplam 12 firmanın katıldığı fuarda eğitim, sağlık, iletişim projeleri gibi alanlar da başarı gösterenlere plaket takdim edildi. Toplam 2 öğretmen 5 değişik alanlardakilere 19 adet plaket verildi. Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, TSO olarak fuarcılığı desteklediklerini belirtti.

"FUARCILIK EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR"

Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, "Bu fuarımıza katılarak bizleri heyecanlandıran tüm sanayici iş adamları yatırımcılar müteşebbisler ile geleceğimizin teminatı gençlerimiz, onları yetiştiren öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz hepiniz hoş geldiniz. Fuarımızın ekonomik ve sosyo - ekonomik olarak Bartın iline sanayisine ve iş adamlarına büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Real sektörü canlandırmak adına ekonomideki kırılganlıkları kaldırmak adına kentlerin kalkınmasında kritik bir rol oynamaktadır. Üretmek ne kadar önemliyse pazarlamakta o kadar önemlidir. Ürününüzü ancak fuarlara katılarak inovasyonu takip ederek pazarlama sorununu bu yöntemle çözmemiz uygundur. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası fuarcılığı yerel ekonomik kalkınmanın lokomotifi olarak görürken METEF fuarın da yerelde kalkınma stratejimiz olarak öne çıkmaktadır. Bu fuara destek olan emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Sözlerime son verirken fuarın ilimize, sanayicimize, esnafımıza, tüccarımıza yeni umutlar ve yeni kazançların başlangıcı olması dileğiyle tekrar hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, "Her yıl eğitim öğretim yılının Mayıs ve Haziran aylarında planladığımız ve Sanayi Ticaret Odası Başkanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz kısa adı METEF olan fuarımıza katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Mesleki ve teknik eğitim ülkemizin geleceğidir. bugün bu alanda sergilenmekte olan mesleki ve teknik eğitim veren okul ve kurumlarımızın ayrıca özel sektörün ülkemiz adına çalışmaları bizlere gelecek adına heyecan vermektedir. Bu fuarda mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarımızda uygulanan öğretim programları doğrultusunda öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından üretilen ve kültürel etkinlikleri belgeleyen ürünleri ile mesleki ve teknik eğitimi tanıtıcı eserler sergilenmektedir. Sergilenen ürünler çağdaş teknolojiye uygun üstün nitelikli ve yöresel özellikler taşımasına özen gösterilmiştir. Öncelikli hedefimiz iş yaşamı ve eğitimi arasında bağı güçlendirmek mesleki eğitimde gelişmiş ülkelerle paralelliği sağlamak bilgi çağının ve iş yaşamının gerekleri doğrultusunda mesleki standartlarına uygun yüksek seviyeli iş gücünü geliştirmektir. Amacımız ülkemiz ekonomimizin vazgeçilmez unsuru olan gençlerimizi bir meslek sahibi yaparken toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde istihdam edilecek nitelikte eleman yetiştirmektir. Dünya bilim ve teknikte, eğitim ve sanatta değişim sürecini yaşarken ülkemizin bu değişimin dışında kalması mümkün değildir. Değişime ayak uydurabilmek için ülkemizin her alanda uluslar arası standartlara eriştirmesi için çocuklarımızı ve gençlerimizi onların ölçülerine göre yetiştirmemiz gerekmektedir. Kaliteli bir meslek eğitiminin gençleri hayata hazırlamada önemli rolü vardır. Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği gibi 'bir millet sanat ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata sahip olamaz' sözleriyle sanat ile mesleki teknik eğitimin önemine işaret etmiştir" dedi.

MİLLETVEKİLİ TUNÇ: "SANAYİDE GELİŞİM GÖSTERDİK"

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Tunç, ''Öncelikle bu fuara katılan bütün sanayicilerimize, iş adamlarımıza okullarımıza çok teşekkür ediyorum. Geçekten mesleki ve teknik eğitim bir ülkenin kalkınmasında olmazsa olmaz şartlardan bir tanesidir. Bartın'da mesleki ve teknik eğitim konusunda önemli gelişmeler oluyor. Denizcilik Meslek Liselerinin açılması hem Kurucaşile'de hem Bartın merkezde açılması,bunlar önemli gelişmeler. Sanayi tesisi sayısında gün geçtikçe artış devam ediyor. Şu anda 118 adet sanayi kuruluşuna sahip bir ilimiz var. Önemli olan bunların artması ve bunları artıracağız. Herkes elinden geleni yapıyor. Bartın'da ihracat bundan 8 yıl önce sadece 2 milyon liraydı. Şu anda 109 milyon lira. Türkiye'de ihracatın 3-4 misli arttığını görüyoruz. Hedefimiz nedir? 2023 yılında 500 milyar dolar. Bu ihracatı yapabilmemiz için Türkiye'nin üretmesi gereklidir. Üretmesi için de mesleki ve teknik eğitime önem verilmesi gerekir. Bu anlamda bu tür fuarlar çok önemli" dedi.

VALİ KÜÇÜK: "YENİ HEDEFLER KOYMALIYIZ"

Bartın Valisi İsa Küçük ise yaptığı konuşmada, 2023 yılı hedeflerine bağlı kalmamak gerektiğini, yeni hedeflerin de ortaya konularak belirlenmesinin amaçlandığını belirtti. Vali Küçük, "Bu tür fuarlar aslında bir kentin kendi, kendine ayna tutmasıdır. Bir yıl önce neredeydik? Nereye geldik? Görmemiz açısından kendimiz değerlendirme, ölçme fırsatı vermektedir. İnanıyorum ki, biz işin içinde olanları biliyoruz. Eğitimci arkadaşlarımız öğrencilerimiz, mesleki teknik eğitime önem veren Bartınlılar gerek teknik eğitim konusunda gerekse sanayileşme konusunda, birlik içerinde ortaya çıkan çalışmaları hep birlikte görüp değerlendiriyoruz. Bugün de somut olarak eserlerimizi yapılan işlerimizi hep birlikte göreceğiz. Esasen bu sene 2011 yılı Bartın'ın vilayet oluşumundaki 20. senesidir. Eylül ayının son haftasında 20. yıl değerlendirmesini yapacağız. Valiliğimizin başkanlığında Bartın ile ilgili fikri, düşünceleri olan herkesi orada söz almak isteyen herkesi bu toplantılara davet ediyorum. Bu toplantılar için hazırlık yapması söyleyecek sözü olanlar için Valiliğimize müracaat etmesini bekliyoruz. Şüphesiz bu değerlendirmeler gelecek için de kendimize bir muhasebe yapma, yeni hedefler, yeni hayaller yapma imkanını verecektir. 2006 yılında Bartın 2023 çalışmasıyla değerli mesai arkadaşlarım ve Bartınlılar Bartın 2023 hedefimizi ortaya koymuştuk. Şimdi artık bu hayallerle yetinmeyeceğimizi belirtmek isterim. Bartın'ın 2023 yılını 2023 yılını da geçen yeni hedefler kurma zamanıdır. Bu fuarlar bize bir ışık olmalıdır. Emeği geçenlere katılımcılara çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından METEF fuarının açılışı gerçekleştirildi. Davetliler fuara katılan firmaların standlarını gezdi.

METEF FUARI AÇILDI
METEF FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2011 Cumartesi 14:36:04
Güncelleme :18 Haziran 2011 Cumartesi 14:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?