17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

MHP referandum turunda

MHP, REFERANDUM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin ve Yönetim Kurulu üyeleri, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Akıncılar ve Fırınlı köylerindeki mahallelerde kahve toplantıları düzenledi.

MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, teravih namazından sonra kahvehanede vatandaşlarla sohbet toplantısına katıldı. Referandum ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Bilgin, "Şimdi kimlerin ruh ikizi, üçüzü olduğu belli oldu. İmralı'daki cani, talimat verdi. Bölücü örgüt 12 Eylül'e kadar, sandıktan 'Evet' çıkıncaya kadar sözde ateşkes ilan edildiğini açıkladı. 12 Eylül'ün neticesini bekleyecek, 'Evet' çıktıktan sonra da yapılacak düzenlemelere bakacak. Öcalan'ın talimatıyla BDP her yerde 'Evet' diyecek. 'Bu hakları kazanalım sonra daha iyisi gelecek' diye bir anlaşma yaptılar. Böylece AK Parti ile PKK'nın yol arkadaşı olduğu bir kere daha tespit edilmiş oldu. 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden referandum yapılacağı gün 30 yıl geçmiş olacak ve darbeciler zaman aşımından kurtulacaklar. Biz MHP olarak zaman aşımından yararlanmamaları için önerge verdik ama AK Parti bunu kabul etmedi. Şimdi utanmadan yalan söylüyorlar. Nasıl yargılayacaklar? 12 Eylül ürünü dokunulmazlıkları, YÖK'ü niye kaldırmıyorsunuz? Madem darbeye karşısın niye 28 Şubat 1997 darbesini yapanları koruyorsun? Niye 27 Nisan 2007'de muhtıra verenlere madalya taktın, 1 milyon liralık araba hediye ettin? Böyle samimiyetsizlik olur mu?" dedi.

MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, "Tüm bu haksız uygulamaların sorumlusu olan AK Parti hükümetine bir ders vermenin zamanı gelmedi mi? Tabi ki geldi. O sebepten dolayı 12 Eylül'de 'Hayır' diyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 10:55:04
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 12:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?