17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

MhP seçim startını verdi

MHP SEÇİM STARTINI VERDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Teşkilatı seçim startını verdi.

MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, düzenlediği basın toplantısı ile seçim sürecinde yapacakları çalışmaları anlattı.

Başkan Bilgin, parti olarak başarıyı yakalamak için ilçe, belde ve köylerde çalmadık kapı bırakmayacaklarını ifade etti.

Bilgin, "Bugün Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2011 yılında yapılması planlanan Milletvekili genel seçimlerinin startını vermiş bulunuyoruz. 2011 yılının Temmuz ayının 14'ünde kanunen 24. dönem parlamentosunun milletvekili seçimlerinin yapılması lazım. Ama AK Partili Bakanlarımızın açıklamasına göre seçimlerin 1 ay önceden yapılması gündeme geldi. Sayın Başbakan'da 'okullar kapanmadan seçimlerin yapılmasını arzu ediyoruz' beyanında bulundu. Onların da bu beyanlarını esas alarak, kabul edersek, yaklaşık 7 ay sonra ülkemiz 24. dönem Milletvekili seçimleri ile karşı karşıya olacaktır. Bizde bunun için Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim çalışmalarımızı bugünden itibaren resmi olarak başlattığımızı ilan ediyoruz" dedi.

"BAŞARIYI YAKALAYACAĞIZ"

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında başarılı olacaklarını inandıklarını söyleyen Bilgin, "Bu süreç içerisinde tüm ilçe ve beldelerimizi mahalle mahalle, ev ev dolaşarak AK Parti'nin ülkeyi nereden alıp, nereye getirdiğini, milletimizin Milliyetçi Hareket Partisi'ne görev vermesi halinde partimizin hem Bartın'da, hem de ülke genelinde neler yapmak istediğini anlatacağız. Bunun karşılığında da milletimizden partimize teveccüh göstermesini arzu edeceğiz. İnşallah Milliyetçi Hareket Partisi 2011 genel seçimlerinde başarılı bir dönem geçirerek milletvekilliklerine talip olacak ve bunda da başarılı olacak arzusundayız. Biliyorsunuz, 15-20 gün önce bir referandum süreci yaşadık. Referandum sürecini ve sonrasını değerlendirmek gerekirse, biz Anayasa değişikliğinin mutlaka yapılması gerektiğini paylaşmıştık. Ama bunun yol ve yönteminin daha önceki hükümetler döneminde yapılan değişiklikler gibi bir uzlaşma komisyonuyla yapılması gerektiğini ve uzlaşma komisyonundan çıkacak olan yasaların halkımızın onayına sunulmasını arzu etmiştik" diye konuştu.

"GÜNDEM MEŞGUL EDİLİYOR"

MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, gündemin boşu boşuna meşgul edildiğini söyledi. Bilgin, "Evet oyu tarafındaki oylarda AK Parti'yi diğer destekleyen partilerin ve cemaatlerin oyları vardır. Burada da oy dağılımı yapmak mümkün değildir. Bu nedenle AK Parti'nin yüzde 42'yi unutmayarak şımarıklığa son vermesi lazımdır. AK Parti 2005 yılından bu yana gündemi meşgul edecek gündemlerle ülkeyi yönetiyor. Balyoz operasyonları, Ergenekon davaları, Ermeni, Kürt açılımları ile oylandık. Artık ülkenin gerçek gündemine gelme zamanıdır. Bartın'da işsizlik had safhaya gelmiş durumdadır. İlimizde her gün onlarca kişi iş için bize başvurmaktadırlar. Emeklilerimiz ciddi bir sıkıntı içerisinde yaşamlarını sürdürüyorlar. 41 bin emeklimizin 36 bin tanesinin bankalardan kredi çektiği belirtiliyor. En son Vergi Dairesi Müdürümüzün açılamasına göre Bartın'da 19 bin 800 tane icralık dosya olduğundan bahsediliyor. Bu da 80 kişinin dar boğazda olduğunun göstergesidir" dedi.

MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, basın toplantısında gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 13:46:04
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 14:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?