17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

MHP seçime hazırlanıyor

MHP SEÇİM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, belde gezilerine ara vermeden devam ediyor.

Bartın'ın Ulus ilçesi Abdipaşa beldesini ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin ve MHP heyeti, MHP Abdipaşa Belde Teşkilat üyeleri ile ülke ve Bartın gündemi üzerinde istişareler yaptıktan sonra mahalle kahvelerinde halkla sohbet etti.

İki dilli sistemin sakıncalarına dikkat çeken MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, "Türkçe'nin, tarifi yapılan bir coğrafya parçasında, ikinci dil olarak kullanılacağına dönük küstahça ve aşağılık ifadelere şahit oluyorsunuz. Unutmamalıyız ki, resmileşmiş ve kamuya mal olmuş ayrı diller etrafında toplanan alt etnik grupları, tek millet idealinde ve tarafında tutmak mümkün değildir. Dilini eğitimde, mahkemede, sağlıkta ve her alanda kullanan alt kimlik unsurlarının, millet olmasının ve sonucunda kaçınılmaz olan siyasi bağımsızlıklarının önüne nasıl geçileceğiyle ilgili bir değerlendirmesi olan hali hazırda var mıdır? Allah muhafaza, iki milletin, üniter yapı içerisinde nasıl kardeşçe yaşayacağını ve bunun neticesinde hangi felaketlerin ortaya çıkacağını şimdiden hesap eden bulunmakta mıdır? Eğer yüzyılların imbiğinden süzülerek vücut bulmuş millet yapısında, kırılma, dağılma ve ayrılma baş gösterirse, bunun vebalini ve vicdan azabını bugünkü iktidar partisi acaba ne kadar hissedecektir? Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde, başka türlü bir düşünceye kapılmak, vehimlerle hareket etmek kimseye bir şey kazandırmayacaktır. İlk öncelikle, başörtüsünün kullanılıp kullanılmaması laikliğin teminatı altındadır ve devletin uygulamaları herkese eşit mesafede olmalıdır. Başörtüsünün serbest kalması da ne laikliği zedeleyecektir, ne de bu alandan ödün verilmesi anlamına gelecektir. Başörtüsü takanda, takmayan da bizim açımızdan kıymetlidir ve milletimizin değerli bir mensubudur" dedi.

MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, "Anayasa Mahkemesi kuşatmasının tamamlanmasını takiben sıranın Yargıtay ve Danıştay'a gelmesi beklenmektedir. Bilinmelidir ki, siyasetin yargıya müdahalesi, yargıyı yandaş hale getirmesi ve yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını kaybederek siyasi düşüncelerden etkilenmesi Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülüktür" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 10:41:01
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 10:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?