17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Mikro kredi uygulaması devam edecek

Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, mikro kredi uygulamasının 2009 yılında da devam edeceğini açıkladı.

Kayış, "Kadınlarımızın öncelikli olduğu mikro kredi uygulamamızda talepleri bekliyoruz" dedi.
Kırsal ve kentsel bölgelerde yaşayan ve mevcut aktivitelerin gelirine destek sağlamak amacıyla özellikle fakir kadınlara kredi imkanı sağlamak ve küçük çaplı işlerle fakirliği azaltmak, kırsal ve kentsel bölgelerde yaşayan ve toprağı olmayan yoksullara belli bir kurumsal yapı içerisinde kredi imkanı sağlayan Bartın İl Özel İdaresi, hem kendi bünyesinde hem de Bartın Valiliği Tek Adımda Hizmet Bürosu aracılığıyla yürüttüğü "Mikro Kredi" uygulamasında kadınlarımızı imkanlardan en iyi ve hızlı bir şekilde faydalanmalarına olanak sağlıyor.

Bartın Valiliği Tek Adımda Hizmet Bürosunca da yürütülen "Mikro Kredi" uygulamasında kadınlar müracaat formlarını doldurarak gerekli takibini de yaptırabiliyor. Düzenli bir işi olmayan, yıllık geliri 2 bin YTL'nin altında ve sosyal bir güvencesi olmayan, adına kayıtlı 5 dönümden fazla gayri menkulü ve kendisine ait bir iş yerinin olmaması gerektiğini açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, "Kadınlarımızın öncelikli olduğu mikro kredi uygulamasında şu ana kadar 16 müracaat oldu. Müracaat eden 16 kadınımız 15 Aralık 2008 tarihinde başlayıp 19 Aralık 2008 tarihine kadar sürecek olan Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğünde eğitim kurslarını tamamlayarak, kendilerine verilecek yazı ile İl Özel İdaremize gelerek oluşturduğumuz komisyon tarafından değerlendirildikten sonra en geç 31 Aralık 2008 tarihine kadar kendilerine gerekli ödemeler yapılacaktır" dedi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış ayrıca, mikro kredi uygulamasında kadınların müracaatlarını beklediklerini sözlerine ekleyerek, uygulamanın 2009 yılında da devam edeceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 18:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?