22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Mikro kredi yüz güldürüyor

Bartın'da mikro kredi desteği almak için İl Özel İdaresine müracaat eden 417 kişiden durumları değerlendiren 39 kişiye bin TL. mikro kredi desteği verildi.


Bartın'da kırsal ve kentsel bölgelerde yaşayan ve mevcut aktivitelerin gelirine destek sağlamak amacıyla özellikle fakir kadınlara kredi imkanı sağlamak ve küçük çaplı işlerle fakirliği azaltmak, kırsal ve kentsel bölgelerde yaşayan ve toprağı olmayan yoksullara belli bir kurumsal yapı içerisinde kredi imkanı sağlayan mikro kredi uygulamasına 2009 yılında müracaat eden 417 kişiden hak kazanan 39 kişiye bin TL'lik çekleri İl Özel İdaresinde düzenlenen törenle verildi. Törene Bartın Valisi Halil Işık, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Özel İdare Müdürleri ve mikro kredi almaya hak kazanan vatandaşlarımız katıldı. Vali Halil Işık, "Öncelikle mikro kredi almaya hak kazanan vatandaşlarımızı kutluyorum. 2008 yılında mikro kredi uygulamamızdan 12 kişi istifade etmiştir. 2009 yılında ise müracaat eden 417 vatandaşımızdan 39'u mikro kredi almaya hak kazanmış durumdadır. Mikro kredi uygulamamızda başarı arttıkça daha çok vatandaşımızın istifade etmesi için çalışılacaktır. İl Özel İdaremizin imkanları kısıtlıdır ancak, Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu konularda yardımcı olmak bizim için görevdir. 5302 sayılı yasanın 6. maddesi mikro kredi görev ve sorumluluğunu İl Özel İdaresine, bu ödeneğin kullanımını da 30. madde ile İl Valisine vermiştir. Bu görev ve sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Hepinize gönülden başarılar diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Bartın Valisi Halil Işık'ın konuşmasının ardından mikro kredi almaya hak kazanan 39 vatandaşa bin TL'lik hediye çekleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 15:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?