22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Milletvekili 2010 yılından umutlu

MİLLETVEKİLİ 2010 YILINDAN UMUTLU

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, geçtiğimiz günlerde üretime başlayarak ilk ihracatını FAS'a yapan Batı Karadeniz'in en büyük özel sektör Demir Çelik fabrikası Mescier Demir-Çelik'i kutlayarak, 2010 yılının Bartın için üretim yılı olacağını açıkladı.

Bartın'da üretim yapan iş ve aş sağlayan tüm işletmelerin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirten AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz tunç, Bartın'da üretim yapan iş ve aş sağlayan bütün işletmelere gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, 2010 yılında da üretimi artırmak için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Milletvekili Tunç, "Mescier ailesini kutluyorum ve kendileriyle gurur duyuyorum. Organize Sanayi Bölgesi'nde 93 dönümlük alan içerisinde 32 bin metrekare kapalı alanda üretime başlayan Mescier Demir-Çelik Sanayi Şirketi 40 milyon dolarlık yatırıma imza attı. Ürettiği lama, inşaat demiri ve köşebendin yüzde 75'ini yurt dışına, yüzde 25'ini de yurt içinde piyasaya sunacak olan Mescier ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

"DÜNYAYA ÇORAP İHRAÇ EDİYORUZ"

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'dan dünyanın bir çok ülkesine çorap ihraç edileceğini de söyledi. Milletvekili Tunç, "Geçen ay Abdipaşa beldesinde Belediyenin tahsis ettiği arsa üzerinde 15 bin metre kapalı alanda üretime başlayan 15 milyon dolara mal olan ve Fransa, İngiltere, ABD, Almanya başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine ihracat yapan Kenanoğlu Şirketler Grubuna da yaptıkları yatırımdan dolayı teşekkür ederiz. 5084 sayılı teşvik yasasının uzatılması ile ilgili çalışma var. Bölgesel ve Sektörel Teşvikle de yeni yatırımcılar gelecek. Bartın'daki sanayi tesisi 120'yi aştı. 5084 Sayılı yasanın süresinin uzatılması ile ilgili çalışmalar bulunuyor. Yeni teşvik sistemiyle de bölgesel ve sektörsel teşvik sisteminden yararlanmak isteyen yeni yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacak ve Bartın'daki fabrikalarımızın sayısını artırmaya devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'da 6 yılda 200 işletmeye 7 milyon lira enerji desteği sağladıklarını belirterek, teşvikten yararlanan sanayicilere 11 milyon lira vergi stopajı desteği, 8 milyon lira Sigorta Primi desteği sağladıklarını söyledi. Milletvekili Yılmaz Tunç, son olarak Bartın'da sanayi tesislerinde çalışan 4 bin 448 kişinin teşvik desteklerinden yararlandığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 16:28:03
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 16:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?