17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Milletvekili inşaatları denetledi

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartınr Çaydüzü İlköğretim Okulu ve Bartın Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Milletvekili Tunç, Bartın'da 18 okulun deprem güçlendirmesi programına alındığını belirtti.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, İl Genel Meclisi Üyeleri Ali Kartal, Recep Kantarcıoğlu, Hüseyin Demir, Emin Sarı, Hikmet Özdilkural, Sefai Uzun ve teknik yetkililerle birlikte Çaydüzü İlköğretim Okulu ve Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Yeni okullar için 5 milyon YTL, onarımlar için ise 550 bin YTL harcandığını belirten AK Parti Milletvekili Tunç, "Deprem güçlendirmesi yapılan Çaydüzü İlköğretim Okulunun yanı sıra Bartın'da bu yıl 5 adet yeni okul inşa edildi. Bu okullar için yaklaşık 5 milyon YTL harcandı. Bartın'da bu yıl 18 adet okul deprem güçlendirmesi ve onarım kapsamına alındı. Bunun için de 550 bin YTL. ödenek geldi. Onarımlar kısa süre içerisinde bitirilerek okulların çok daha sağlıklı şartlarda öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Kültür Merkezi deprem güçlendirme işi yüksek maliyetli olursa, bina yıkılıp yeniden yapılacak. Bina aradan geçen uzun yıllar nedeniyle artık çürümüş. Bunun sorumlusu AK Parti'den önce iktidar olan DSP-MHP-DYP-ANAP hükümetleridir. Bu enkazı kaldırmak için çalışıyoruz ve kaldıracağız" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Kültür Merkezi inşaatının ilk önce deprem güçlendirilmesinin yapıldığını, inşaatta çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 17:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?