17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Milletvekillerinden 24 Kasım mesajı

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle mesaj yayınladı. Milletvekili Tunç, Bartın ve ülkenin gelişmesinin öğretmenler sayesinde olacağına inandıklarını söyledi.


24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, ülkenin gelecek nesillere aktarılmasının en önemli rolünü öğretmenlerin oluşturduğunu ifade etti. Milletvekili Tunç, "Öğretmenlik yüce bir meslektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' özdeyişiyle öğretmenlerimizin önemini vurgulamış, aydınlık yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimize olan güvenini belirtmiştir. 'Bana bir harf öğretenin kölesi olurum' diyen Hz. Ali, öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu bu veciz sözüyle açıklamıştır. Ülkemizin gelişmesi, muasır medeniyetlerin üzerine çıkması eğitime verilen önemle mümkün olacaktır. Bu nedenle hükümetimiz bütçeden en fazla kaynağı eğitime ayırmış, derslik sayılarını artırmış, okullarımızda bilgi teknolojisi sınıfları oluşturmuş, ders kitaplarını öğrencilerimize ücretsiz vermiştir. Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın ve kutsal bir mesleğin sahipleri olan öğretmenlerimizin maddi imkanlarını artırmaya çalışmıştır. Bundan sonra da eğitime verdiğimiz önem giderek artacaktır. Bartın'da da eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla son bir yıl içerisinde 5 adet yeni okul inşa edilmiş, 15 adet okulumuz onarıma alınmış, okullarımızın ADSL internet bağlantıları gerçekleştirilmiştir. Denizcilik Lisesi ve Fen Lisesi gibi ülkemiz için önemli okulların açılmasıyla Bartın'da eğitim kalitesi yükselmiş, Bartın Üniversitesinin kurulması ile birlikte Bartın Eğitim Şehri olma yolunda çok önemli mesafeler almıştır. Bartın'ımızın gelişmesi, ülkemizin kalkınması gelecek nesillerin iyi yetişmesi ile mümkün olacaktır. Bu anlamda tüm öğretmenlerimize güvencimiz sonsuzdur. Atatürk'e 'Başöğretmenlik' unvanının verildiği gün olan 24 kasım, öğretmenlerimiz için de çok anlamlı bir gündür" dedi.


AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, öğretmenlere tüm toplumun saygı ve sevgi göstermesi gerektiğini de vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 15:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
buse çolak IP: 88.234.135.xxx Tarih : 24.11.2008 09:40:58

öğretmenler gününüz kutlu olsun