22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Misafirler Türk Filmi izleyecek

İspanya, İtalya, İngiltere, Norveç ve Polonya'dan Bartın'a gelen misafirler, Türkiye'de Türk filmleri izleyip Türk kültürünü inceleyecekler.


Bartın Lisesi tarafından yapılan Comenius Meeting Programme kapsamında projeye dahil olan İspanya, İtalya, İngiltere, Norveç ve Polonya'dan gelen konuklar için Bartın Lisesi'nde bir program düzenlendi. Programa, Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Bartın Lisesi Müdürü Salih Saraman ile proje ortakları ülkelerden gelen konuklar katıldı. Comenius projesi kapsamında ülkemize ve okula misafir olan herkese teşekkür eden Salih Saraman, "Kültürümüzü ve filmlerimizi birlikte paylaşacağız.

Okulumuz dört yıllık akademik eğitim yapan lise seviyesinde bir okul. Amacı bir yüksek öğretime öğrenci hazırlamaktır. Ülkemizde üniversite eğitimi özelliğine göre 4, 5, 6 yıl olarak devam etmektedir" dedi.


Kültür ve film çalışmalarında başarılar dileyen Salih Saraman, sözlerine şöyle devam etti: "Köklü bir tarihe sahip ülkemizin gerek kültür ve gerek sinema konusunda sizlere önemli mesaj ve bilgi verecektir. Bizim de sizlerden alacağımız yararlı bilgiler olacaktır. Değerli eğitimciler sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Şu an bulunduğumuz Bartın, ülkemizin en güzel yerlerinden birisidir. Doğayı, tarihi ve deniziyle mükemmel bir yerdir. Burayı kendi gözlemlerinizle tanıyacaksınız."


Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt da, beş ülkeden gelen misafirlere Türk kültürünü anlatacaklarını belirterek şunları söyledi: "Ülkemize ve Bartın'a hoşgeldiniz. Üç gün sizleri misafir edeceğiz. AB projelerinin asıl amacı, ülkeler arası kardeşliği, dayanışmayı sağlamaktır. Hepimizin eğitimciler olarak ortak bir gayesi var. Geleceğimizi hazırlamak, geleceğimizin teminatı olan çocukları tüm dünyaya yararlı bir insan yapmaktır."


Cumhuriyet İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi yabancılar tarafından beğeniyle izlendi.
Proje kapsamında İtalya'dan gelen Maria Assunta Convertino, Rachele Prodon, Saverio Rana, Sabina Fortunato, Polonya'dan gelen Teresa Bukowska, Edyta Ruzyla, Joanna Jendernal, Maciej Horbacz, İspanya'dan gelen Marta Mier, Jose Maria Castiello, Blanca Hernandez, İngiltere'den gelen Lan Grant, Scott Ellwood, Heather Watson, Stuart Hall, Janet Lee ile Norveç'ten gelen Line Ellingsen, Jahn Irgens, Greg Gruenke, Sonja Medin, Aagot Van Elslande, Bartın'da Türk filmlerini izleyecek ve Türk kültürü hakkında bilgi sahibi olacak. Yabancılar ayrıca Bartın, Amasra ilçesi ile Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki tarihi ve turistik mekanları gezecek.

İha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 14:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL YAPINCAK IP: 77.8.120.xxx Tarih : 30.04.2009 16:09:50

iyi hosta filmi seyredecekler sezlendirmeyi ingilizce yapmayi akil edersiniz heralde yoksa filim seyredilirken bunlara ingilisce tercümemi yapilacak konusma anlamadan seyredilen filim pek bir ise yaramaz