17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Muhtar dediğin böyle olur

Bartın'da, 15 yıl muhtarlık yaptığı köye lise yaptırmak için mücadele veren Zekeriya Yılmaz, kamyonunu satarak, parasını okul yapımına bağışladı.

Bartın merkeze bağlı Kızılelma köyünde 15 yıllık muhtarlık yapan Zekeriya Yılmaz, köylerinin şehir merkezine uzak olması sebebiyle köydeki çocukların lise tahsilini tamamlamalarına olanak sağlanması için Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurdu.

Muhtar Zekeriya Yılmaz, okul inşaatının tamamlanması için kamyonunu sattı. Kamyon parasını okul inşaatına bağışlayan Yılmaz, köye lisenin yapılmasına destek oldu. 103 öğrenci, 11 öğretmen ve 1 hizmetlinin görev aldığı 9 derslikli Kızılelma Çok Programlı Lise'nin Okul Aile Birliği, okullarının yapılmasına destek veren Zekeriya Yılmaz'a şükran plaketi verdi.

Zekeriya Yılmaz,"Köy çocuklarının lise özlemine son verebilmek için böyle bir proje geliştirdim. Bu köyde tam 15 yıl muhtarlık yaptım. Köy halkı ile bir bütün olduk ve köyümüze lise yapılmazsı için mücadele içerisine girdik. Malzeme alımları sırasında paraya ihtiyaç duyuldu. Gerekli parayı toplayamadık. Ben o sırada kamyonumu satarak parasıyla malzeme aldım. Okul inşaatının durmaması için gerekli olan kamyonumu satmaktı ve ben hiç tereddüt etmeden sattım. Yine aynı durumda olsam yine hiç düşünmeden aynı şeyi yapardım. Keşke biraz daha genç olsaydım da köyümüze daha farklı hizmetler yapabilseydim. Şimdi çocukların bu kadar mücadelenin ardından eğitimlerine devam ettiklerini görmek bana çok büyük mutlululuk veriyor" dedi.

Kızılelma Çok Programlı Lisesi Okul Müdürü Mustafa Arslan, "Okulun yapılmasında fikir safhasından başlayarak gerek bürokratik işlemlerin aşılmasında, gerekse inşaat aşamasından özveriyle, gecesini gündüzüne katarak, okul binasının hizmete açılmasını kendisine şiar edinerek, bizzat çalışan ve bu amacı uğranda da şahsına ait olan menkul malların bir kısmını satarak destek olan Zekeriya Yılmaz'a İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan'ın adına şükran plaketini veriyoruz" diye konuştu.

Okulda düzenlenen törene katılan köy kadınları ise, çocuklarının gözlerinin önünde eğitim almasına yardımcı olan ve okulun yapılmasında büyük destekleri olan Zekeriya Yılmaz'ın elini öptü.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 17:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?