18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Muhtarlar Derneği'nden ziyaret

Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Rıza Çakın ve Yönetim Kurulu üyesi Hikmet Günesen, Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş Amasra Bölge Müdürü Mustafa Altınkaynak'ı makamında ziyarette etti.


Ziyarette Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş'nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Mustafa Altınkaynak, Türkiye'nin en büyük maden projesinin tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı. Hema 1, Hema 2 ve Hema 3 kuyularında 790 metre ilerleme sağlandığını belirten Altınkaynak, "800 Türk personel ile çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Hema Endüstri A.Ş olarak, Amasra B Projesinde bulunan 500 milyon ton kömürü ülke ekonomisine kazandıracağız" dedi.
Ziyarette açıklamalarda bulunan Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Rıza Çakın, Bartın'a ve yöreye istihdam olanağı sağlayan tüm şirketlerin dernek olarak yanlarında olduğunu belirterek, "Köylerimizde genç nüfus kalmadı. Tüm gençlerimiz büyük illere ve yurt dışına gitmekte ve köylerimizde cenaze kaldıracak insan bulmak, zorlaştı. Bartın'a ne kadar çok istihdam olanağı olursa, gençlerimiz köylerinde, memleketlerinde kalacak, kendi işine ve aşına sahip olacaktır.

Ekonomik kriz nedeniyle esnaf ve tüccarlar zor günler geçiriliyor, OSB'de bulunan fabrikalar kapanma noktasına geldi. Bartın'da sanayi kolları çeşitlenmeli ve mevcut sanayi kuruluşlarına teşvikler sağlanmalı, sanayi ve turizm çeşitlenmeli, Bartın'ımızın yeraltı zenginlikleri ülke ekonomisine kazandırılması gerekiyor. Bartın için tek yol bu" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 11:05:37
Güncelleme :5 Aralık 2008 Cuma 11:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?