17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

'Ne olur beni iyileştirin'

Beyninde tümör olduğu için 2 yıldır hayat mücadelesi veren, Bartınlı 10 yaşındaki Ece Akgüneş ailesinin maddi imkanı olmadığı için ameliyat edileceği günü bekliyor.

Küçük Ece, "Ne olur beni iyileştirin, okula gitmek istiyorum" diyerek yardım istedi.
Akgüneş ailesi beyninde tümör olduğu tespit edilen 10 yaşındaki küçük kızları Ece'nin hayatta kalabilmesi için kendilerine yardım edilmesini bekliyor.

Ece Akgüneş, 2 yıldır beyninde durmadan büyüyen tümörle mücadele ediyor. Ailesinin maddi imkansızlıkları sebebiyle ameliyat olamayan Ece, anne babasının gözleri önünde her geçen gün eriyor. Doktorlar, Ece'nin iyileşmesi için ameliyatla beynindeki tümörün alınması gerektiğini ifade etti. Ancak ailenin böyle bir ameliyatın masraflarını karşılayacak maddi imkanı yok. Beyni ile göz sinirlerinin arasındaki tümör nedeniyle Ece'nin yaşamasına mucize gözüyle bakılıyor. 10 yaşındaki Ece, beyin cerrahlarının yapacağı ameliyatla yeniden hayata döneceği günü bekliyor.

AMELİYAT ÜCRETİ 17 BİN YTL
İki sene önce kızının beyninde tümör tespit edildiğini söyleyen anne Nercan Akgüneş, "Bunun üzerine doktorların kızımın beynini sadece biyopsi için açtı ve şaft konuldu. Bu şaft denilen hortumun tıkanması halinde hayatını kaybedeceğini söylediler. Bu hortumun tıkanmaması için sürekli MR çekiliyor. Ameliyattan sonra 1 ay boyunca ışın tedavisi gördü.

En son gittiğimiz doktor bu ışının yanlış bir uygulama olduğunu, bu uygulama olmasaydı ikinci ameliyatının daha kolay geçeceğini söyledi. Işın tedavisi olduğu için beyindeki tümörün tamamen göz sinirlerinin ve beynin arasına yapıştığı için alınmasının riskli olduğunu, gözlerinin kör olması ya da bitkisel hayata girebileceğini söylediler. O gün bu gündür koşturmaya devam ediyoruz. Şu anda ameliyat yapacak olan hekim 17 bin YTL istedi. Biz bu kadar parayı çıkartamadık. Başka bir doktora daha gittik ama o hiç bize ümit vermedi.

SSK'lı olduğumuz halde her MR çekildiğinde 300 YTL ücret ödüyoruz. SSK bünyesinde bulunan doktorlar eline almıyorlar, biz yapamayız diyorlar. Mücadelemiz devam ediyor her kuruma başvurduk ama sonuç elde edemedik. Bize bu ameliyatı 17 bin YTL'ye yaparım diyen doktora güvendik ve tamam dedik. Akrabalarıma güvendim ama hiçbiri destek olmadı. Kızımız için İstanbul'da kirada yaşıyoruz. Kızımın durumu kritik her an düşüp bayılma tehlikesi var. Kızım sürekli gözaltında olması lazım" dedi.

TEK UMUT AMELİYAT
Yaşaması için ameliyat olması gereken 10 yaşındaki Ece'nin annesi Nercan Akgüneş, "Biz bu ameliyatı ne kadar riskli olsa da yaptırmak istiyoruz. Her geçen gün kızımız gözümüzün önünde eriyor. Zamanımız daralıyor" diyerek bütün hastaneleri dolaştıklarını söyledi. Bazı doktorların "Bu paraya bu ameliyatı ben olsam yapmam" dediklerini belirten anne Akgüneş, "Umut bağladığımız bu doktor haricinde diğer gittiğimiz bütün doktorlar ameliyattan kalkamaz dediler. Göz göre, göre bir canımızı kaybetmeye gönlümüz razı olmuyor. Valimizden, milletvekillerimizden ve tüm hayırseverlerden yardım bekliyoruz. İnşallah benim kızım da arkadaşları gibi oyun oynar, okuluna gider" şeklinde konuştu.

Henüz 8 yaşındayken amansız bir hastalığa yakalanan talihsiz kız ameliyattan sonra iyileşip koşup, oynayabileceği günleri bekliyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 22:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?