18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Nefes kesen tatbikat!

Trafik Haftası etkinliklerinde, Afet ve Acil Durum (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından ortaklaşa düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tatbikatta senaryo gereği trafik kazası sonrasında bir otomobilin altında kalan yaralı kurtarıldı. Olay yerine gelen AFAD ekibi önce otomobilin altında sıkışmış yaralıyı tespit etti daha sonra UMKE ekibinden bir görevli otomobilin altına girerek yaralıya boyunluk taktı.

Daha sonra AFAD tarafından tonlarca ağırlığı kaldırabilen malzemeler aracın altına yerleştirildi. Hava ile birlikte aracın bir bölümü havaya kaldırıldı. Bu sırada UMKE ekibi yaralıya serum taktı ve sıkıştığı yerden çıkarıldı. Son olarak yaralı sürücü sedye ile ambulansa taşındı. Ambulansın olay yerinden ayrılmasının ardından AFAD ekibi otomobil etrafında başka yaralı olup olmadığını kontrol etti.

AFAD tarafından gerçekleştirilen tatbikatı Bartın Valisi İsa Küçük, Vali Yardımcısı Türker Öksüz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Vahdet Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polis, jandarma, sağlık, eğitim çalışanları ve çok sayıda vatandaş izledi. Vali İsa Küçük, tatbikata katılan personeli kutladı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2012 Salı 15:07:41
Güncelleme :8 Mayıs 2012 Salı 15:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?