18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Nefes kesen tatbikat

HASTANEDE NEFES KESEN TATBİKAT

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Bartın Devlet Hastanesi sağlık ve güvenlik personeline yangın ile ilgili bilgilendirme ve güvenlik eğitimi verildi. Eğitimin ardından 70'i aşkın hastane personellinin katılımıyla tatbikat yapıldı.

Devlet Hastanesi Eğitim Birimi personelleri Mualla Alaçam ve Aslıhan Yılmaz tarafından organize edilen eğitim ve tatbikatta, İtfaiye eri Hüseyin Gürçay yanmanın tanımı, şartları, çeşitleri, yangının tanımı ,sınıfları ve söndürme yöntemleri konusunda detaylı bilgiler verirken baca, elektrik kontağı ve sigara gibi faktörlerin oluşturduğu risklere dikkat çekti.

Yangın eğitiminin ardından yapılan yangın söndürme tatbikatını ve hastanenin en üst katında meydana geldiği varsayılan yangından itfaiye ekipleri tarafından iki kişinin kurtarılmasını tüm katılımcılar merakla izledi. Belediye Başkanı Cemal Akın konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yangın doğal bir afet değildir. İlimizde meydana gelen yangınlar genelde tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucunda meydana gelmektedir. Özellikle Kışın meydana gelen baca yangınları vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini büyük ölçüde tehdit etmektedir. Sobalı evlerin bacalarının her yıl düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Belediye olarak halkımıza baca temizliği konusunda sık sık uyarılarda buluyor itfaiye ekiplerimizce gereken desteği veriyoruz. Bu bağlamda gelen talepleri de göz önünde bulundurarak Devlet Hastanesi gibi sağlık ve eğitim kurumlarımız da gerek seminerler vererek gerekse tatbikatlar yaparak yangınlar olmasın, olası yangınlara karşı gereken tedbirler anında alınsın, can ve mal güvenliği zamanında sağlansın diye her türlü bilgiyi paylaşıyor gereken desteği veriyoruz. Özellikle yaz aylarında hava sıcaklıklarının artması ile birlikte meydana gelebilecek yangınlara karşı halkımızı daha dikkatli ve tedbirli olmaya davet ediyorum" dedi.

Tatbikat ve eğitimi izleyen Devlet Hastanesi personeli bu tür eğitimlerin önemli olduğunu ifade etti.

HASTANEDE NEFES KESEN TATBİKAT
HASTANEDE NEFES KESEN TATBİKAT
HASTANEDE NEFES KESEN TATBİKAT
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 10:28:04
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 10:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?