18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Nisan ayı toplantısı yapıldı

Bartın Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda 10 madde görüşüldü. 

Gündemin 1. ve 2. maddesini oluşturan 2007 yılına ait Denetim ve Faaliyet Raporları okunarak meclis üyelerince kabul edildi. Faaliyet Raporu'nun yer aldığı 2 maddenin görüşülmesi sırasında meclise 1. Başkan Vekili Celal Erdoğan başkanlık etti.
Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısında Belediyenin faaliyet raporu görüşüldü. Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen Meclis Toplantısına Belediye Başkanı Ahmet Altıntel ve Meclis Üyeleri katıldı. Faaliyet raporunun görüşülmesinden önce bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, 7 Nisan 2008 Pazartesi günü saat 13.30' da da kent halkına, özellikle de öğrencilerimize yönelik ücretsiz internetten bilgi erişiminin sağlanabileceği Bilgi Erişim Merkezi ünitesinin açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.
 
İcraatlarını anlatan Başkan Altıntel, "Belediyemizin, ülke genelindeki tüm belediyelerde olduğu gibi mali sıkıntıları bulunmakta, buna karşın kısıtlı olan gelirlerimizin sıkı bir tasarruf anlayışı ile kamu hizmetine yönelik çalışmaları titizlikle uygulanmaktadır. Genel olarak 2007 yılı değerlendirildiğinde, Milletvekilimiz Rıza Yalçınkaya döneminde başlatılan çalışmaların tamamlanmasına hassasiyet gösterilmiştir. Şu an da hali hazırdaki hayati projelerimizden ilki olan İnkumu Derin Deniz Deşarjı'nın yapımı konusunda İller Bankası Genel Müdürlüğüne yetki verilmiş, ilgili daire başkanlıkları ile yapılan istişareler olumlu sonuçlandırılarak, yapım ihalesinin İller Bankası Yönetim Kurulunca bu günlerde sonuçlandırılacağı bildirilmiştir. Hayati projelerimizden ikincisi olan Yalı Mevki Kentsel Dönüşüm Projesi inşaatı işi ile ilgili bakanlıklardan kaynak arayışlarımız sayın vekillerimizin de takipleriyle devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz yıl itibarıyla yeni açılan yolların yapımı ve mevcut yolların iyileştirilmesine ilişkin projeler ihale aşamasında olup, bu işler için takribi 2 milyon YTL ödenek ayrılmıştır. Ayrıca sosyal ve kültürel yaşama yönelik siz değerli Meclis üyelerimizin uygun görüşleri ile Kültür Merkezi yapılan eski hizmet binamızdaki tadilat çalışmaları tamamlanmak üzere olup, önümüzdeki günlerde sizlerle birlikte açılışı yapılacak ve kamu hizmetine sunulacaktır. Kadınlarımızın her dakika başvuruda bulunabilecekleri, bünyesinde Avukatı ve Psikologu bulunan Kadın Danışma Merkezi'nin açılışını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. İnşallah. Birimlerimizin yeni hizmet binasına yerleşme işlemleri tamamlanmış, çevre düzenlenme ihalesi dünkü tarih itibariyle sonuçlandırılmış olup, çalışmalara havaların düzelmesiyle hemen başlanılacaktır” dedi Tarihi ve kültürel çalışmalara da önem verdiklerini vurgulayan Başkan Altıntel, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Rutin hizmetlerin yanı sıra tarih ve kültürel mirasa da sahip çıkan belediyemiz, kent müzesi yapılmak üzere bağışlanan ve tarihi değer taşıyan eski Belediye Başkanlarımızdan Kemal Samancıoğlu evinin yenileme çalışmaları tamamlanmış, müze olarak resmi statüsü almak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yaptığımız başvurunun OLUR' u beklenmektedir. Kent turizmine kazandırılan bu müzenin turizm açısından Bartın'a hareket getireceğine inanıyoruz. Genel olarak alt ve üst yapısı ile sağlıklı bir kentleşme yolunda hızla ilerleyen ve nüfusu artan, 14 mahalle ve 21 mücavir alana sahip Bartın'a sunduğumuz belediye hizmetleri, içimizde taşıdığımız heyecan, doğruluk, dürüstlük, eşitlik ve halka açıklık ilkelerinden ayrılmadan artarak devam edecektir" 

GÜNDEM MADDELERİ OYLANDI
Meclis gündeminde bulunan ticari taksi ve minibüslerin ruhsat, vize ve durak devir ücret tarifeleri belirlenmek üzere Bütçe ve Kati Hesap Komisyonu'na sevk edilirken, İnkumu' nda yapılacak inşaatlarda kat artırımı talebi reddedildi. 

İmar Komisyonu'ndan gelen üç madde komisyondan geldiği şeklinde kabul edildi. Ayrıca İmar Komisyonu'na iki gündem maddesi sevk edildi. Belediye Meclisi tarafından Belediyede çalışan memurların maaşlarının iyileştirilmesi amacıyla bağlı bulundukları sendika ile toplu sözleşme görüşmeleri yapmak üzere de belediye başkanına yetki verildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 17:08:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?