16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Nufus müdürlüklerine vatandaş akını

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın seçmenlere seçimlerde kimlik numaralı belge ibraz etme zorunluluğu getiren kararı sonrasında Bartın'da TC kimlik numarası olmayan vatandaşlar Nüfus Müdürlüğüne akın etti.


Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Nüfus cüzdanlarında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunmayan vatandaşların, Nüfus Müdürlüklerine müracaat ettiği bildirildi. Yerel seçimler nedeniyle artan nüfus cüzdanı değiştirilmesine ilişkin taleplerin karşılanmasına yönelik olarak nüfus müdürlükleri, 29 Mart 2009 tarihi akşamına kadar Cumartesi ve Pazar günleri de vatandaşlara hizmet verecek.

Nüfus cüzdanı ile başvuru yapılması halinde cüzdan seri numarası sistemdeki bilgilerle aynı ise müracaat edilen her nüfus müdürlüğünden nüfus cüzdanı alınması mümkün olacak. Vatandaşların ellerindeki mevcut nüfus cüzdanları ile nüfus müdürlüklerine yapacakları müracaatlarda, nüfus müdürlüklerince yerleşim yerine bakılmaksızın nüfus cüzdanı düzenlenerek ilgilisine verilecek. Vatandaşların nüfus cüzdanı ve 2 adet vesikalık fotoğrafla bulunduğu yer nüfus idaresine müracaatı yeterli olacak.


Bartın'da bir çok vatandaşın kimlik numarasını nüfus cüzdanına işlettirmemiş olması nedeniyle, Bartın İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde uzun kuyruklar oluştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?