17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

O bir kahraman!

YAŞLI 3 KİŞİYİ SIRTINA ALARAK YANGINDAN KURTARDI

Bartın'da yaşlıların kaldığı bir evde elektrikli battaniyeden yangın çıktı. Yanan evin olduğu yerden geçen bir genç, dumanların arasına dalarak 3 yaşlıyı yanmaktan kurtardı.

Edinilen bilgilere göre, Bartın merkez Kanlı Irmak Caddesi üzerinde bulunan 2 katlı bir evin alt katında elektrikli battaniyenin tutuşması sonucu yangın çıktı. 80 yaşındaki Ömer ve 78 yaşındaki Ayşe Toprak ile Şemsettin Bakır'ın kaldığı evde Şemsettin Bakır'ın kullandığı elektrikli battaniye yaşlı adam uyurken tutuştu ve bir anda evi alevler sardı. Bu sırada evde bulunan Ömer ve Ayşe Toprak'ı, yoldan geçen Beytullah Al dumanların arasına girerek sırtına aldı ve dışarıya çıkardı. Evin içinde Şemsettin

Bakır'ın da olduğunu öğrenen Beytullah Al, alevlerin arasında kalan yatağın içinden Bakır'ı sırtına alarak can havliyle dışarıya çıktı. Yaşlıları dışarı çıkaran Beytullah Al, "Korkmadım. İçeri girip onları kurtardım" dedi. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangına anında müdahale etti. Yangın itfaiye tarafından kontrol altına alınırken, evin içinde tutuşan tüpü ise itfaiye eri kucağına alarak dışarıya çıkardı. Bu sırada yangını seyreden vatandaşlar panik halinde sağa sola kaçışmaya başladılar.

İtfaiye erleri ve olay yerine gelen polisler yaralıları 112 Acil Servis'e ait ambulansa kucakta taşıdılar. İtfaiye ekipleri bir müddet sonra yanan evi tamamen söndürdü. Olay yerine gelen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, yanan ev hakkında itfaiye müdürü Mustafa Kanmaz'dan bilgi aldı. Gözyaşlarına boğulan yaşlıları Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcısı teselli etti. Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, "Çok şükür tehlikeyi atlattık. Yaşlılarımız kurtuldu.

Arkadaşlarımız yangını kontrol altına aldı" dedi. Yaralı yaşlılar 112 Acil Servis Ekibi ile Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiye ve polis, soğutma çalışmalarının ardından yangının kesin nedenini ve oluşan maddi zararı tespit edecek.

YAŞLI 3 KİŞİYİ SIRTINA ALARAK YANGINDAN KURTARDI
YAŞLI 3 KİŞİYİ SIRTINA ALARAK YANGINDAN KURTARDI
YAŞLI 3 KİŞİYİ SIRTINA ALARAK YANGINDAN KURTARDI
YAŞLI 3 KİŞİYİ SIRTINA ALARAK YANGINDAN KURTARDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 19:08:03
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 15:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?