15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Obezite ile mücadele projesi

Bartın Üniversitesi tarafından hazırlanan "Obezite ile Mücadelede Dış Mekan Planlaması ve Tasarımı" konulu proje Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından kabul edildi.


Bartın Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın 2009 Yılı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında, Bartın Üniversitesi'nin "Obezite ile Mücadelede Dış Mekan Planlaması ve Tasarımı" konulu projesinin kabul edildiği bildirildi. "Obezite ile Mücadelede Dış Mekan Planlaması ve Tasarımı" konulu proje Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sebahat Açıksöz ve Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Peyzaj Programı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Çelik tarafından hazırlandı. Süresi 12 ay olan söz konusu proje Türkiye'de yaygınlaşan obezite riski karşısında kentlerin alması gereken önlemleri planlayan, tasarlayan ve uygulayan kurumlardaki karar verici, uzman ve akademisyen pozisyonundaki katılımcıların (VETPRO) işbirliğiyle obezite ile mücadelede ortak eylem planları geliştirecek uygulama kapasitesi sağlanması amacıyla bir altyapı çalışması olarak planlandı.


Proje ortakları Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Bartın Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörlüğü, Bartın İli Özel İdare Genel Sekreterliği İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Bartın İl Sağlık Müdürlüğü, Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü; Bartın Valiliği, Yeşil Bartın Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nden oluşuyor. Hareketlilik faaliyeti katılımcı ortaklar olmak üzere toplam 16 kişilik bir ekiple 23-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Academia Cordoba'nın aracı, Diputacion de Cordoba'nın (Cordoba İl İdaresi) alıcı ortaklığında Cordoba-İspanya'da gerçekleşecektir. Proje, Bartın ilinde "Obeziteyle Mücadelede Dış Mekan Planlama ve Tasarımı Eylem Planı" ile yaygınlaştırılarak uygulanacak.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 14:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?