17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Öğrenciler 2 bin bayrak dağıttı

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği organizesi ile ilköğretim okulu öğrencileri tarafından vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı.


Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği organizasyonu ile "Cumhuriyet Çocuklarından Bayrak Dağıtımı" adı ile ilköğretim okulu öğrencileri tarafından esnaf ve vatandaşlara iki bin Türk Bayrağı dağıtıldı.


Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Gençel, geçen Cumhuriyet Bayramı'nda Bartın sokakları ve esnafın dükkanlarında Türk Bayrağı'nın az olduğunu görmeleri nedeniyle bayrak dağıtmayı planladıklarını söyledi. Cumhuriyet'in ilanının 85. yıl kutlamaları nedeniyle Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği olarak bayrak dağıtmayı düşündüklerini anlatan Gençel, şöyle konuştu: "Daha önceki kutlamalarda evlerde, sokaklarda ve esnafın dükkanlarında çok az bayrak asılıyordu.


Bizde bu nedenle merkezde 2 bin bayrak dağıtmayı uygun gördük. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bayrak dağıtımını bir ilköğretim okulunun öğrencileri üstlendi. İlköğretim okulu öğrencileri ile birlikte esnafa bayrak dağıttık. Halkımızdan Cumhuriyet Bayramı'na katılmalarını istiyoruz."
Ücretsiz olarak verilen bayrakları alan esnaf, öğrencilerin yaptığı davranışın tüm Türkiye'ye örnek olmasını istedi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kardelen IP: 78.165.153.xxx Tarih : 31.10.2008 18:40:29

wayyy be ıste bnm okulum işte CUMHURIYET ILKOGRETIM OKULU tum okular arasında 1 numaraa