17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Öğrenciler ders kitaplarına kavuştu

Orta Öğretim Kurumu Sınavında (OKS) kurumlar arası başarı ödülünü alan İnönü İlköğretim Okulu'nda öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür belgeleri düzenlenen törenle verildi.


OKS'de kurumlar arası başarı ödülünü alan İnönü İlköğretim Okulu'ndaki öğretmen ve idarecilerine teşekkür belgeleri Vali İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt ve İl Daire Müdürlerinin katıldığı törenle verildi. İnönü İlköğretim Okulu'nu ziyarette 8. sınıf öğrencilerinden Aslı Ala'nın Vali İsa Küçük'e çiçek takdim etmesinin ardından 3. sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Vali Küçük ve beraberindeki heyet öğrencilere 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı ders kitaplarını dağıttı.

Vali İsa Küçük öğrencilere yaptığı konuşmasında, "Yeni eğitim ve öğretim yılınızın öğretmenlerinizle birlik ve beraberlik içerisinde başarılı geçmesini diliyorum. Bu kitapları size devletimiz, hükümetimiz hiçbir ücret almadan gönderiyor. Bizde bir söz vardır. Bedava mal sirkeden tatlıdır derler. Fakat siz öğrencilerimizin kitaplarınızı yırtmadan, karalamadan ve bozmadan kullanacağınıza inanıyorum. Bu kitaplar devlet ve millet malıdır. Geçen senede belirttiğimiz gibi kitaplarınızı güzel koruduğunuz ve sizden sonra gelen arkadaşlarınıza devrettiğiniz takdirde her birinizi yine ayrı ayrı ödüllendireceğiz" dedi.


3. sınıf öğrencileri aldıkları kitaplar için protokol üyelerine teşekkür ederken, hayat bilgisi kitabından "Hayat Paylaştıkça Güzeldir" kısmını okudular. Öğrencilere isteklerinin olup olmadığını soran Vali İsa Küçük'e öğrenciler, mahallerine park yapılmasını dile getirdi. İsteklerinin değerlendirileceğini ifade eden Vali İsa Küçük öğrencilere, kitap okumalarının, yorumlamalarının zihinlerini açacağına dikkat çekerken, sınavlarındaki başarılarına da katkı sağlayacağının belirtti. Sınıf ziyaretlerinin ardından Vali İsa Küçük, öğrencilere dünya klasiklerinden kitaplar da hediye etti.

Protokol üyelerinin öğretmen ve idarecilerle bir araya geldiği öğretmenler odasındaki konuşmasında Vali Küçük, "Göreve başladığım 2006 yılından bu yana eğitim ve öğretime büyük destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Görüyoruz ki öğretmen ve öğrencilerimiz bu desteklerimizi boşa harcamamış. İlimiz öğrencileri girdiği tüm alanlardaki sınavlarda başarı oranlarımızı artırmıştır. Bu başarılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmen ve idarecilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyor, daha da büyük başarılara imza atmalarını bekliyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 20:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?