22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Öğrenciler İsrail'i kınadı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği yaklaşık 500 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılar Bartın'da kınandı.

Filistin'de ölenler için Bartın Üniversitesi öğrencileri İsrail'i slogan ve alkışlarla protesto etti.


Bartın Hükümet Caddesi'nde toplanan üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısını kınadı. Bartın Üniversitesi öğrencileri adına açıklamalarda bulunan Serhat Cengiz, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları özellikle Arap ülkelerinin seyretmesine anlam veremediklerini ifade etti.
Yeni bir yıla girerken başta ABD olmak üzere Batılı emperyalist şer odaklarının ve bölgedeki gerici Arap ülkelerinin göz yumması ile Siyonist İsrail devletinin binlerce ton bomba ile Filistin topraklarındaki Gazze'yi bombalayarak 60 yıldır sürdürdüğü katliamlarına pervasızca devam ettiğini anlatan Cengiz, şöyle konuştu: "Şu ana kadar bu bombardımanlar sonucu 100'den fazla çocuk ve kadın, toplam 500 kişi yaşamını yitirmiş, iki binden fazla sivil de yaralanmıştır. Filistin halkına karşı gerçekleştirilen
topyekun saldırının bir parçası olarak uygulanan ekonomik ambargonun, Filistin halkının direniş ve iradesini kırmak için uygulandığı açıktır."
Uygulanan bu ambargo nedeniyle bölgede ekonomik kaynaklar tamamen durma noktasına gelirken en temel insani ihtiyaçlar gıda ve sağlık malzemelerinin bulunamadığını anlatan Cengiz, sözlerine şöyle devam etti: "Batı yakası ve Gazze şeridinde saldırılar sonucu binlerce dönüm tarım arazisi tahrip olmuş, Filistinlilerin geçim kaynakları sistemli bir biçimde yok edilmiştir. Filistin şehirlerinin alt yapıları yok edilmiş ve yaşanamaz bir hal alan kentler de göç başlamıştır. Batı yakası ve Gazze şeridine aittoprakların yüzde 62'sini gasp edip konutlar inşa eden İsrail, Filistin topraklarının yüzde 90'ını bu yöntemle ele geçirmiştir."


Üniversite öğrencileri basın açıklaması sırasında "Yaşasın Filistin halkı ve onurlu mücadelesi", "Yaşasın dünya halkarının direnişi" ile "Kahrolsun İsrail" şeklinde sloganlar attı. Öğrenciler alkışlarla da İsrail'i protesto edip olaysız dağıldı. Bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de öğrencilere İsrail protestosu sırasında destek verdi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 17:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?