18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Öğrencilerden emniyete ziyaret

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde geçen yıl gerçekleştirilen ve bu yıl da tekrarı istenen ilköğretim okulu öğrencilerinin Emniyet Müdürlüğü ziyaret programı yeniden başladı.

Şehit Üstteğmen Aydın Aydoğmuş İlköğretim Okulu öğrencileri Emniyet Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu. Ziyarette öğrenciler, Emniyet Müdürlüğü binasını gezerek özellikle Haber Merkezi, Terör, Eğitim, Personel, Asayiş, Kaçakçılık, Olay Yeri İnceleme, Pasaport, Trafik Şubelerini gezerek buralarda çalışan personelden görevleri ile ilgili bilgiler aldı.

Öğrenciler merak ettikleri birçok konuda sorular sorarak ilgililerden bilgi aldı. Okulun 5. sınıf öğretmenlerinden Cemal Aydın ve Sezai Yağcı ve öğrenciler giriş kattaki Trafik ve Pasaport bölümlerinden sonra son katta bulunan Haber Merkezine çıktı. Buradaki görevlilerden 155 Polis İmdat telefon hattı ile ilgili bilgi alan çocuklara bir ihbar anında ekiplerin ne şekilde hareket ettikleri uygulamalı olarak gösterildi. Bir kız öğrenciye 155'i arayıp ihbarda bulunması istendi. Kız öğrenci bir kavga olayını ihbar etti. Olay yerine sevk edilen ekipler kavga olayı olmadığı şeklinde bilgi verdiler.

Bunun üzerine ekiplere bunun öğrenciler için deneme amacıyla yapıldığı bildirildi ve çocuklara 155'e yapılacak bir asılsız ihbar sonrası neler yaşandığı, belki bu sırada gerçek mağdur olan birisine yardıma gidecek ekibin asılsız ihbarla meşgul olduğundan gecikmesi nedeniyle maddi ve manevi zararların ortaya çıkacağı anlatıldı.

Okul öğretmenleri ile bir grup öğrenci Emniyet Müdürü Mesut İnce'yi makamında ziyaret ederek, ziyaretin Polis Teşkilatının daha iyi tanınması ve çocukların polise olan sevgi ve güveninin artmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 19:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?