17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Öğrencilere beslenme eğitimi

Bartın Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda Bartın'da okullarda beslenme konulu eğitimler verilmeye başlandı.


Bartın Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, günümüzde ciddi bir sağlık sorunu olan beslenme bozuklukları, obezite ve fiziksel aktivite azlığı konularında Bartın'da bulunan bütün İlköğretim Okulları ve Liselere yönelik olarak Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde eğitimler verilmeye başlandığı bildirildi. Eğitimler kapsamında, “Adölesan dönem, Adölesan dönemde görülen değişiklikler, beslenme nedir?, yeterli ve dengeli beslenme nedir? , Adölesan dönemde beslenme, Adölesan dönemdeki beslenme sorunları, obezite nedir? , Obeziteden nasıl korunulur?, Fiziksel aktivite nedir?, fiziksel aktivitenin önemi” konuları anlatıldı.
Ayrıca eğitimlerde, 2008-2009 Eğitim-öğretim yılı içinde eğitimler yapılması planlandı. Eğitimlere Esenyurt Şehit Ahmet Seçen İlköğretim Okulu ve Şiremirçavuş İlköğretim Okulları ile start verildi. Eğitimlerin yıl sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?