17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Öğrencilere hediye

Bartın Valisi İsa Küçük tarafından başlatılan ve Türkiye'de ilk olan "Her Kamu Kurum ve Kuruluşların Kardeş Okul Projesi" kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) kardeş okulu olan Budakdüzü İlköğretim okulunu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında TSO üyeleri öğrencilere kitap, futbol ve basketbol üniforması hediye etti.


Ziyarete Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Valinin eşi Emine Küçük, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali İsa Küçük, destek verenlere teşekkür ederek, "Sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Bartın'da lise eğitimlerini alamayan ve uzak köylerde yaşayıp liseye gidemeyen kız öğrencilerimizin eğitim ve öğretimine kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda siz değerli öğretmenlerimizden çocuklarımızın aileleriyle görüşmelerini, özellikle kız çocuklarını liseye göndermeleri konusunda ikna ederek biz yetkililere destek vermesini bekliyorum. Öğrencilerimizin anaokuluna gitmeleri de çok önemlidir. Anaokulu eğitimini alan çocuklarımızın üniversiteyi kazanma olasılığı çok yüksektir. Aileleri bu konuda duyarlı olmaya çağırmada desteklerinizi belliyor, bugünü yaşatan Ticaret ve Sanayi Odamıza eğitim ve öğretime desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik ise, "Kırsal kesimde eğitim ve öğretim verme azminden asla taviz vermeyen öğretmenlerimize şüphesiz ki çok büyük görevler düşmektedir. Ticaret ve Sanayi Odamızın öğretmenlerimize, öğrencilerimize verdiği destekler devam edecektir. Başta Valimiz olmak üzere tüm ilimiz eğitim ve öğretimine destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Bartın TSO tarafından Budakdüzü İlköğretim Okulu 1. ve 2. sınıf öğrencilerine 45 adet öykü kitabı, 3.4.5. sınıf öğrencilerine 90 adet hikaye kitabı ve 6.7.8. sınıf öğrencilerine 100 adet nutuk kitabı hediye edilirken, 24 adet futbol üniforması ve 16 adet basketbol üniforması da hediye edildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 14:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?