17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Öğrencilere meme kanseri eğitimi

Bartın'da Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından, Meme Kanseri konusunda liselerdeki kız öğrenciler bilgilendiriliyor. Öğrencilere kadının yaşam kalitesinin artırılmasını konusunda eğitici bilgiler veriliyor.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından lisedeki kız öğrencilere meme kanseri konusunda bilgi veriliyor. Eğitim Şube Müdürlüğü ebesi Zümrüt Gür öğrencilere, "Meme Kanseri, Risk Faktörleri, Belirtileri, Erken Tanı, Korunma ve Kendi Kendine Meme Muayenesi" ile ilgili bilgiler verirken, meme muayenesini maket üzerinde uygulamalı olarak gösterdi. Ebe Zümrüt Gür, "Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen ve en sık ölüm nedeni olan kanserdir. Meme kanseri sık görülmesine rağmen, toplumun bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi düzenli muayene ve mamografi ile erken tanı sağlanabilmektedir. Böylece toplum sağlığını korumanın yanında, meme dokusu alınmadan kadınlarda yaşam kalitesi artırılmaktadır" dedi.

"Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı" çerçevesinde Anadolu Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerine okullarından yaklaşık 700 öğrenciye bilgi verilirken, belirlenen takvim doğrultusunda Fen Lisesi, Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi Kız Pansiyonu öğrencilerine de eğitimler verileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 15:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?