16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Öğrencilere tasarruflu ampul

Başbakanlık Genelgesi ile ülke genelinde başlatılan "Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi" kapsamında Enerji Bakanlığı tarafından belirlenen ilke ve öncelikler doğrultusunda Bartın'daki ilköğretim öğrencilerine enerji verimli lamba dağıtımı yapıldı.


Gazi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ampul dağıtımına Bartın Valisi Halil Işık, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Ramiz Yatkın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bartın Valisi Halil Işık, "2008 yılında ilk defa 23 ilde enerji verimli lamba dağıtımı ve bilinçlendirme etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Enerji Verimliliği Projesi kapsamında Bartın'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızca belirlenen ilk ve öncelikler çerçevesinde bu etkinliği Gazi İlköğretim Okulumuzda düzenledik. Bu kapsamda Bakanlık ile işbirliği içinde enerji verimli lamba dağıtımı yapılmaktadır.

Bilindiği gibi enerji verimliliği sadece ülkemizin değil, bütün ülkelerin sorunudur. Bu kapsamda baktığımız zaman, sorun ulusal boyutta değil, evrensel boyuttadır. Türkiye'de enerji verimliliği sağlanması kapsamında 2008 yılında 2008/2 sayılı Başbakanlık Genelgesi çıkarılmak sureti ile ulusal enerji verimliliği hareketi bir proje kapsamında ülkemizde uygulanmaya başlanmıştır. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın Başkanlığında, Ankara'da, İl Valileri toplanmış, konu birlikte değerlendirilmiş ve projenin başarısı için uygulama konusunda ülkemizde birliktelik sağlanmaya çalışılmıştır. Bu projeyi ilimizde bu yılda hep beraber uygulamaya koyuyoruz. Proje kapsamında Bartın'da 23 bin 40 öğrenciye enerji verimli lamba dağıtımı yapılacaktır.

Bugün bu genel dağıtımının sembolik törenini Gazi İlköğretim Okulumuzda yapıyoruz. Sizlerle bu amaçla birlikteyiz. Siz sevgili öğrencilerimizden enerji tasarruflu olmayan eski lambaları alarak yerine enerji verimli lambalar vermek suretiyle hem ailelerinize hem de sizlere önemli bir görev yüklüyoruz. Sizler geleceğimizin teminatı olarak, enerji verimliliği konusunda görevli ailelerinizin en önemli fertlerinden birisiniz, evinizin enerji verimliliği temsilcisisiniz. Enerji verimliliğinin dışında bir iş olduğu zaman o hanede burada alacağınız mesajlar ışığında ilginizi esirgemeyeceğinize inanıyorum.

Göreceksiniz ki, gerek devletimizin belirlediği bu kurallar kapsamında herkesin bir vatandaşlık görevi olarak evlerinde uygulayacağı enerji tasarruflu lambalara dönüş eylemi içersinde kısa bir süre sonra ülkemizde olduğu gibi ilimizde de önemli derecede enerji tasarrufu sağlanmış olacaktır. Bu konuda halkımıza ve siz sevgili çocuklarımıza büyük görevler düşüyor. Bu proje sadece ülkemizde değil ülkemiz dışında da büyük yankılar uyandırmıştır. Bu kapsamda pek çok ülke temsilciler göndermek sureti ile Türkiye'nin bu uygulamasını incelemiş ve kendi ülkelerinde de uygulamak istemektedirler.

Çünkü sağlayacağımız enerji tasarrufu pek çok yeni barajın yapılması gibi zorunlulukları da ortadan kaldırmış olacaktır. Ülkemizde sanayinin gelişmesi ve ülkemizin her geçen gün büyümesi ile enerji ihtiyacımız giderek artmaktadır. Ancak, bu tür projelerle tasarruf sağlamak suretiyle, aynı zamanda bu konudaki sıkıntıların bir kısmını çözebiliriz. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum. Görüyorum ki, hepinizin elinde evlerinizden getirdiğiniz eski tip lambalar var. Onların yerine size enerji tasarruflu yeni lambalar vereceğiz. Ancak bunlar yeterli değil sembolik olarak veriliyor.

Sizler evlerinizdeki diğer lambalarında tamamını enerji verimli olanlara dönüşmesini sağlayacaksınız. Bu konuda sizler bizlerin temsilcisi olacaksınız. Siz öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve ailelerinizi tebrik ediyor, projenin ilimiz ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, başta Sayın Bakanımız olmak üzere projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt da, öğretmenlerin sinerjilerini takdir ettiklerini, okul - aile - Milli Eğitim Müdürlüğü olarak birlik ve beraberlik içerisinde Bartın'ı eğitim ve öğretimde daha üst noktalara çıkarmak istediklerini ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 14:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?