17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Öğretmenlerden Bakan Çelik'e tepki

Türk Eğitim-Sen Bartın İl Temsilcisi Cengiz Kocakaplan, öğretmenlerin 24 Kasım'a sancılı girdiğini, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarının giderek katlandığını ifade etti. 

Türk Eğitim-Sen üyeleri, Batın Yukarı Çarşı'da bulunan sendika binası önünde basın açıklaması yaptı. Üyeler adına açıklama yapan Bartın İl Temsilcisi Cengiz Kocakaplan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in "Bana kimse öğretmenler az para alıyor dedirtemez" sözünü eleştirerek, "Ödenek olduktan sonra okulları annem de yönetir" dedi. 

Kocakaplan, "Kadrolu öğretmenlik yerine sözleşmeli köleliğin ihdas edildiği, her gün değişen yönetmeliklerle eğitimcilerin yarınlarının ne olacağından endişe duyduğu bir ortamda öğretmenler gününü karşılıyoruz. Bizleri 24 Kasım'larda hatırlayanlara inat, mesleğimizi özveriyle yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Türk Eğitim-Sen'e bağlı yaklaşık 70 kadar sendika üyesi daha sonra, Milli Eğitim Bakanı ile görüşmek üzere Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.
iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 17:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan yıldız IP: 212.156.189.xxx Tarih : 26.11.2006 15:15:15
Ben de bir öğretmen adayı olarak gelecekten umutsuzum ve bu mesleğin başında alan bizler meslekten şimdiden soğumuş durumdayız.Geleceğimiz kötü gibi görünüyo.