17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Okul kantinlerine ceza

Bartın Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, Bartın Valisi İsa Küçük'ün de katıldığı kahvaltılı basın toplantısında, Tarım Denetleme ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından okul kantinlerinin sürekli denetim altında tutulduğunu ve okul kantinlerinin toplam 11 bin YTL ile cezalandırıldığını belirtti.

Vali İsa Küçük ise, Bartın'da tarım ekonomisinin yüzde 85'ini kadınların oluşturduğunu söyledi.


Bartın Tarım İl Müdürlüğünün düzenlendiği kahvaltıda Bartın Valisi İsa Küçük, Tarım il Müdürü Yusuf Alagöz, Tarım il Müdürlüğünde çalışan Şube Müdürleri, Bartın'da görev yapan ulusal ajans, yerel gazete ve yerel tv muhabirleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, Bartın'da gıda satışı yapan firmalara sürekli denetimler düzenledikleri söyledi. Özellikle okul kantinlerine aralıksız denetimler yaptıklarını belirten Alagöz, "Yaptığımız denetimlere eğitici olarak gidiyoruz. İlk gittiğimizde ceza uygulamamaya, uyarmaya gayret gösteriyoruz. Bir kaç kez gittiğimizde, yaptığımız uyarılara aykırı hareket eden işletmelere ise ceza kesiyoruz. Bartın'da bulunan 13 okul kantini, gerekli denetimlerde yapılan uyarılara uymadıkları gerekçesi ile toplam 11 bin YTL cezalandırıldı. Çocuklarımıza sağlıksız gıda yedirmeyiz. Ayrıca okul kantinlerine yönelik yaptığımız denetimlerde, hassasiyet gösteren ve bizlere yardımcı olan Milli Eğitim Müdürü ve personeline de şükranlarımızı sunuyorum" dedi.


Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, Bartın'da Denetleme ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı uygulamalarda okul kantinleri haricindeki işletmelere de yaklaşık 50 YTL para cezası uygulandığını, 2008 yılında Bartın'da bulunan bin 579 işletmeden 610'unun denetlendiğini de belirtti.


Tarım İl Müdürlüğünde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına katılan Bartın Valisi İsa Küçük ise, kadın çiftçiler konusunda değerlendirmelerde bulundu. Bartın'da erkeklerin ilçe ve il dışına göçleri sonrasında köylerdeki çiftçilik görevini kadınların üstlendiğini belirten Vali İsa Küçük, "Köylerde göçler yaşanıyor. Erkekler ilçe ve il dışına çalışmaya gidiyor, tarım ekonomisi kadın dayalı bir dönüşüm yaşıyor. Tarım ekonomisinin istihdamının yüzde 85'i kadınlar tarafından oluşturuluyor. Bartın'daki her 100 kadından 85'i tarım işleri ile uğraşıyor. Kadın çiftçilerimizin eğitimi çok önemlidir. Toprağın hazırlanmasından gübrelemeye ve tohumlamaya kadar çiftçilerimi tarımsal konularda bilgilendirmemiz gerekiyor. Tarım konusunda eğitime daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Yarışmalar önemli değil. Tarımda üretim konusunda bilgi önemlidir. Dekar başına daha fazla ürünü nasıl alabileceğimizin bilgilendirmesini ve çalışmasını iyi yapmalıyız. İlimizde gelişme gösteren seracılık, kurulacak üniversitemizin üzerinde önemle duracağı bir konu olacaktır" dedi.
Bartın Valisi İsa Küçük, Tarım il Müdürlüğü personelinin mesai merhumunu ortadan kaldırdığını, tarım personelinin tarlalarda çiftçilerle sürekli bir arada olacağını söyledi. Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz ise, Bartın'da yapılan ve 10 ilin katıldığı Kadın Çiftçiler Yarışıyor programı sayesinde Bartın'ın tanıtımının yapıldığını ve organizasyonun sorunsuz olarak tamamlandığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 17:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?