16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Okul öncesi eğitimi başladı

Bartın'da 2009-2010 okul öncesi eğitim öğretim yılı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Bartın Valisi İsa Küçük, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yayçınkaya, Garnizon Komutanı Dz. Kur. Kd. Alb. Salih Armağan Kurgan, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, İl Daire Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt'un Hendekyanı İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri Efe Kısa ve Şevval Altıntaş ile birlikte Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü H. Ali Yeşilyurt, "Eğitim, toplumların çağdaşlaşma hedeflerine ulaşabilmesi için en önemli ve gerekli unsurdur. Bu nedenle Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Atatürk, 'Eğitimdir ki, bir ulusu hür, müstakil ve bağımsız kılar. Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır' Bartın'da 2008-2009 eğitim-öğretim yılı her yönüyle özellikle ÖSS ve SBS düzeyinde başarılı sonuçlar elde edilmiştir. SBS'de iller sıralamasında 17. olmamız, ÖSS sonuçlarına göre lisans ve ön lisans yerleştirilmelerine göre Türkiye 3. sü olmamız ilimiz açısından küçümsenmeyecek kadar sevindirici ve önemlidir" dedi.

2009-2010 okul öncesi eğitim öğretim yılı açılış töreni Hendekyanı İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 23:26:06
Güncelleme :14 Eylül 2009 Pazartesi 23:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?