17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Okulları saat 15.00'da kapatmamalıyız

24 Kasım Öğretmenler Günü Bartın'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle Cumhuriyet alanında Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt tarafından çelenk konuldu.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlarken, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü salonunda Öğretmenler Günü kutlamaları yapıldı. Kutlamaya, Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın belediye Başkan Vekili İlknur Erkan, Emniyet Müdürü Mesut İnce, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Bartın Valisi İsa Küçük, hedefin gençleri arayan üniversiteler, çalışarak, üreterek insanı arayan işyerleri olduğunu belirterek, okulların saat 15.00'da kapatılmaması gerektiğini söyledi. Küçük, “Görevimiz ve unvanımız ne olursa olsun, öğretmenlerimizin önünde konuşmak zordur. Bu zorluk iki nedenden  kaynaklanmaktadır. Birincisi, onların oluşturduğu bir öğrenci olarak onlara hak ettikleri düzeyde hitap edebilmek ve dolayısıyla 'iyi öğrenci yetiştirmiş olmanın' gururunu yaşatmak. İkincisi de, Bartın'da görevlerinin başarılı kılmak sorumluluğunu ya da mecburiyetini birlikte üstlendiğim öğretmen arkadaşlarımla gereken özeleştiriyi anlaşılır düzeyde tutarak yapabilmek, hedeflere ulaşmayı ortak olmayı yukarıdan aşağıya verilmiş bir emir olmaktan çıkarıp, birlikte topluma karşı başarılacak, el ele verilerek oluşturulacak bir sevgi bir gönül borcu haline getirmek. Vatanımızı düşman istilalarından kurtarıp Cumhuriyeti kuran kadroların da yaptığı buydu. Topluma, ülkeye ve millete karşı gönüllerinde duydukları yararlı olmak mecburiyetini her şeyin üstünde tutarak gereğini yapmak.

Esasen Büyük Önder Atatürk'ün de başöğretmenliği kabul buyurarak karatahtanın önüne geçip, beyaz tebeşir tozlarını yutması da budur. Toplumu içine düştüğü karanlıktan okul ve öğretmenler yardımıyla çıkarmak, milleti geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de dünya milletler topluluğu içinde alnı açık, başı dik gözleri ışıl ışıl ayakta tutmak, uygarlığın yapıcı yapmak. Türkiye Cumhuriyeti bunu başarmıştır. Her şeye rağmen bunu başarmıştır. Öğretmenlerimizle bunu başardık. Aristo, 'Bir toplum için en büyük felaket cehaletin büyüyüp ayağa kalkmasıdır' diyor. Bizim görevimiz cehalete karşı aydınlığı büyütmek ve cehaleti yok etmektir.

Unutulmamalıdır ki öğretmenlerimizin en ufak bir ihmalinde cehalet ayağa kalkacaktır. İletişimdeki gelişmeler nedeni ile bilgiye ulaşmak kolaylaştı, bilgiyi paylaşmak ve bilginin bu sayede kullanılır olması kolaylaştı, bizim bildiğimiz her şey bilgisayarda var, çocuklar gitsinler oradan öğrensinler demek öğretmenlik görevinin anlaşılmamış olması demektir. Görevi ihmal etmek demektir. Bu çağda görevi, öğrencilerin bizden öğrendikleri bilgileri yada bilgisayar imkanlarından aldıkları bilgileri aşmalarını sağlayacak yol ve yöntemleri geliştirerek onlara kazandırılmasıdır. Bilginin farkını öğretmek, bunu için farklı düşünen aldığı öğrendiği bilgisi farklı yorumlaya bilen insan yetiştirmektir bu gün görev. Kendi kendisine soru sorabilmek ve bu soruya bilgisayardan aldığı veya öğretmeninden öğrendiğinin dışında farklı, doğru ve tutarlı cevap verebilmektir. Sınıfımızdaki her öğrenciden aynı cevabı beklemek ve aynı şeyleri duymak, okumak müthiş sıkıcıdır ve her halde anlamsızdır. Büyük Atatürk, 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır', 'Ama unutmayınız, eserin kıymeti sizin maharetinizle orantılı olacaktır' derken, öğretmenin maharetinin çok önemli olduğuna vurgu yapıyordu" dedi.

Bartın Valisi İsa Küçük, okulların saat 15.00'da kapatılmamasını isteyerek, "Sizlerden farklı düşünen okuduğunu farklı sorgulayıp yorumlayabilen bizleri yoran öğrenci yetiştirmemizi istiyor ve bekliyoruz. Bu başarılamadığı için gençleri ve gençleri üniversite ve iş yeri kapılarında bekleyen bir Türkiye doğmuştur. Hedef gençleri arayan üniversiteler, çalışarak, üreterek insanı arayan işyerleridir. Bunu için okullarımızı saat 15.00'da kapatmamalıyız. Bize düşen görev okul müdürleri, memurlar, öğretmenler saat 15.00'da okulu kapatmak isteseler de kapılarını çal, bilgi iste, öğrenmek iste saat 15.00'dan sonrada bilgiye ulaşmak, öğrenmek, mesleki kurs almak, araştırma yapmak mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor başarılar diliyorum” dedi.

Öğretmenler günü kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile masa tenisi ve voleybol turnuvalarında dereceye giren öğretmenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 22:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?