17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Okuma alışkanlığına dikkat çektiler

Bartın Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Peyzaj Mimarları Odası Öğrenci Üye Kolu, Bartın'da kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, Bartın'ın en işlek caddesinde 1 saat boyunca kitap okudu.

Bartın Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Elif Nazlı Malkoç, "Kitap okuyoruz" kampanyasında amaçlarının kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek olduğunu söyledi.
Bartın Hükümet Caddesi'nde Bartın Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Peyzaj Mimarları Odası Genç topluluğu tarafından düzenlenen "Kitap okuyoruz" kampanyasına çok sayıda üniversite ve lise öğrencisi katıldı. 1 saat süren etkinlikte öğrenciler Türk ve Dünya Klasikleri, dergi ve güncel kitapları okudu. Bartın Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Elif Nazlı Malkoç, "Bartın'da kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bunu yaygınlaştırmak amacıyla 'Kitap okuyoruz' adı altında 1 saat boyunca kitap okuduk.
Bugünlerde Bartın 12. Kitap Fuarı etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Kitap fuarına katılımı artırmak ve kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek amacıyla için böyle bir etkinlik düzenledik. Desteklerinden dolayı Kitap Fuarındaki yayın evlerine, öğrencilere ve Bartın Belediyesine teşekkür ederiz. Bu yıl 43 öğrenci ile birlikte 43 kitabı okuyoruz. Sürdürebilir bir şekilde bu etkinliği ileri seviyelere taşımayı istiyoruz. Umarım önümüzdeki yıl daha fazla kitap ve kitap severlerle bir araya gelinir ve 400 kitap
okunur" dedi.


Etkinliğe katılan öğrenciler ise, Bartınlı gençlerinin kitap okuma alışkanlığını örnek almaları için gerçekleştirilen çalışmanın sonuç vereceğini ifade etti. Kitap okuma etkinliğine katılan bazı öğrenciler, "Çok güzel bir etkinlik. Bazı şeyleri hatırlatmak açısından da önemli. Gerekli bir etkinlik. Umarım amacına ulaşır", "Kitap okuma kitlesini artırmak için yapıyoruz. Aslında güzel bir şey yaptığımıza inanıyoruz. İnşallah devamı gelir" ve "Burada kitap okumayan gençlere örnek olmak için toplandık.
Herkes kitap okusun. Bırakın sayfaları rüzgar çevirsin" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 14:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?